BILETE ONLINE 10 MARTIE

BILETE ONLINE 11 MARTIE

După reprezentații de succes la New York, Paris, Stockholm, spectacolul The Fever ajunge la București. The Fever va fi programat la ARCUB Gabroveni în datele de 10 și 11 martie 2017, de la orele 20.00. Spectacolul se va juca în limba engleză și va avea supratitrare în română.

One-woman show-ul Simonei Măicănescu este realizat după un text de Wallace Shawn, în regia lui Lars Norén. Acest monolog dramatic de mare forță, scris între 1985 și 1990, dar mai relevant acum decât oricând, este o examinare profundă și îndârjită a inegalității sociale și a legăturilor dintre bogăția pe care mulți o iau drept firească și sărăcia și suferința care bântuie milioane de vieți.

O femeie înstărită din New York își părăsește orașul și călătorește dintr-o țară săracă în alta, urmărită mereu de paradoxul nedreptății economice: unii au totul, iar alții – nimic. Și de fiecare dată când se reîntoarce acasă, începe să se îndoiască de toate convingerile pe care le-a moștenit.

Monologul Febra dezvăluie subiecte incomode despre injustiția în lume. Răspunsuri clare nu veti primi, dar adevărul și umorul textului nu vă vor lăsa indiferenți. Vă vor rămâne în minte și în ziua următoare, când vă veți lua cafeaua de dimineață!

 

Spectacolul reunește o echipă internațională de renume. Autorul, Wallace Shawn are o carieră impresionantă ca actor de teatru, televiziune și film. Recunoașterea internațională a venit o dată cu colaborarea cu Woody Allen sau André Gregory. Totodată a devenit cunoscut pentru scenariile și piesele sale. Pentru The Fever a primit un premiu OBIE (Off- Broadway Theater Awards).

Lars Norén este considerat cel mai important dramaturg suedez după Strindberg. Piesele sale sunt extrem de apreciate și produse de numeroase teatre din Europa. Din 1993, a început să pună în scenă piese de Shakespeare, Eschil, Ibsen și Cehov dar și propriile texte. The Fever reprezintă prima sa semnătura ca regizor pe textul unui alt dramaturg contemporan.

Simona Măicănescu este o actriță de origine română. A lucrat în regia unor regizori cunoscuți, precum Silviu Purcărete, Lucian Pintilie, Tompa Gábor și Andrei Șerban. După ce a jucat într-o coproducție româno – franceză prezentată la Avignon, în 1994 a fost invitată să joace la Teatrul Odeon din Paris. A decis apoi să se mute în Franța și a continuat să joace atât în franceză cât și în engleză. The Fever este primul one-woman show al Simonei Măicănescu.

 

Simona Măicănescu este o învingătoare și face un rol strălucitor în regia lui Noren. Stă drept pe scenă, având alături doar o sticlă cu apă, anxietatea și dezamăgirea ei. Vocea îi este implacabilă, captivantă.
Monologul lui Wallace Shawn este uneori disperat, alteori trist, resemnat în final. Cum ne putem apăra viețile privilegiate?…

Lena Kvist – Boras Tidning, 27 august 2010

@foto: François Berthon

 

ENGLISH VERSION

 

THE FEVER de / by Wallace Shawn

Cu / With: Simona Măicănescu

Regie / Directed by: Lars Norén

Adaptare / Adapted by: Simona Măicănescu, Lars Norén

Costum / Costume: Chatoon

Lumini / Lighting: Jean Poisson

Sunet / Sound: Sophie Buisson

Colaborare artistică / Artistic advisers: Nelly Bonnafous, Anne Seiller, Bob Meyer

Colaborare tehnică / Technical effects:  Radu Barbu

 

Spectacol produs de / Co-produced by: Le Nouvel Olympia – CDN de Tours, Théâtre de l’Espace – Scène Nationale de Besançon / Apocryphe Tendance.

 

Durată spectacol / Running time: 80 min (fără pauză / no interval) 

 

Prețul biletelor: 35 lei/ 25 lei (Reducere elevi, studenți, pensionari).

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria „Mihai Eminescu”, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe www.arcub.ro/bilete-online și www.bilet.ro.

 

IMPORTANT

Spectacolele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.

Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.

În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.

Pentru o bună desfășurare a spectacolelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.

Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor sunt interzise.