Un proiect creat de Save or Cancel Production și co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Street Art București promovează regenerarea urbană prin artă în spațiul public bucureștean ca metodă de activare a cartierelor, producând cinci intervenții artistice, realizate de Pisica Pătrată, Serebe și câștigătorii apelului deschis, create în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Centrul Național al Dansului și The Institute, în cartierele Municipiului București, în perioada August – Octombrie 2021.

Programul cultural propune atragerea unor noi categorii de public și sporirea participării acestora în procese colaborative în spațiul public din București, cu ajutorul a două apeluri deschise pentru intervenții artistice și contribuții fotografice la harta artei din spațiul public, alături de trei tururi ghidate tematice, unde locuitorii Bucureștiului sunt invitați să descopere arta urbană și poveștile unora dintre lucrările reprezentative pentru oraș.

Street Art București cartează 20 de lucrări recente remarcabile, publicându-le pe o hartă interactivă online și ca album de artă, tipărit în 200 de exemplare, ambele lansate în cadrul expoziției-concluzie. Bucureștenii și vizitatorii sunt invitați să folosească harta digitală pentru a-și crea trasee personalizate.

Expoziția-concluzie prezintă produsele și rezultatele programului, inclusiv lucrările premiate în cadrul apelurilor deschise și lucrări originale din colecția Save or Cancel. Vernisajul expoziției aduce împreună doi artiști din domenii diferite, artă vizuală și muzică, care co-produc un performance live, transmis în direct online.

Program și detalii aici.

Toate produsele și acțiunile programului sunt gratuite.

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin intermediul unor proiecte culturale și editoriale replicabile și scalabile. Campania de conștientizare Cinema / Teatrul de vară Capitol, revista online feeder.ro, intervenții culturale în spațiul public Un-hidden Bucharest, cartea Un-hidden Street Art in Romania, seria de podcasturi și live streams feeder sound, sunt câteva dintre proiectele implementate cu succes de Save or Cancel.