Spații Vii #domestic

27 octombrie, ora 20:00

Maria Rosetti 36, interfon 15, etaj 3

 

Eveniment realizat în cadrul HomeFest 2017.

Intrarea este gratuită pe bază de înscriere.

Adresa de înscriere: sorin.manica@gmail.com

 

Ultimul eveniment din proiectul Spații Vii dedicat Bucureștiului este intervenția din apartamentul de pe Maria Rossetti 36, în cadrul festivalului HomeFest. Spații Vii #domestic încheie un proces de scanare a orașului, de căutare de realități diverse, transformând fiecare loc ales pentru o intervenție într-un teritoriu supraREAL.

 

Această ultimă performanță-instalație site-specific revine la scară umană, la gesturi mici, focusate pe interior, pe atmosfera unei case private și pe prezența omului în ea.

În #domestic explorăm și rolul femeii, care e asociată, în mod convențional, cu îngrijirea unui cămin ducând, uneori, la exagerare și exploatare. Prin mișcarea corpului, sunet și proiecții video vorbim despre roluri de gen, prejudecăți, stereotipuri și muncă fizică.

 

Intrarea la Spații Vii #domestic este gratuită și se face pe bază de înscriere.

Pentru a vă înscrie, trimiteți un mesaj gazdei noastre la: sorin.manica@gmail.com

 

Puteţi urmări SPAȚII VII aici.

Eveniment Facebook aici.

 

Intervenția performativă Spații Vii #domestic este prima fază a interacțiunii publicului cu acest spațiu. Cu ajutorul partenerului principal al proiectului, „Mo’Real Universe” din Timișoara, un start-up care își propune să diversifice felul în care e folosită tehnologia AR în România, materialul grafic și sonor rezultat va fi adaptat pentru a fi integrat în aplicația de Realitate Augmentată Spații Vii și prezentat publicului, în faza a doua a proiectului.

Echipa internațională a proiectului reunește artiști vizuali, performeri, dansatori, muzicieni și designeri care interacționează în timp real, folosind maniere diferite de expresie.

Artiști participanți:

Lia-Cristiana Marin, Maria-Beatrice Tudor – performeri

Simona Deaconescu – coordonator performance

Mirian Kolev – muzician/soundscape

Dilmana Yordanova și Mihaela Kavdanska – inițiatoare ale proiectului și artiste vizuale preocupate de relaționarea în timp real dintre diverse forme artistice ce implică tehnologia

Horea Avram – PhD, istoric de artă, curator, cadru universitar, consultant AR.

 

 

SPAȚII VII este un proiect de lungă durată inițiat de Dilmana Yordanova și Mihaela Kavdanska, un media art duo activ de la începutul anilor 2000. SPAȚII VII. București supraREAL este un proiect produs de Asociația AVmotional.

 

HomeFest este un proiect inițiat de lorgean theatre, marca homemade culture.

lorgean theatre transpune teatrul și art performance-ul în spațiul privat și locuit. Este o formă de teatru comunitar, independent, desfășurat în spații domestice, care vizează crearea și consolidarea legăturilor sociale.

lorgean theatre este prezent în peisajul cultural românesc din decembrie 2008. În peste cinci ani de existență a găzduit mai bine de 25 piese de teatru și performance-uri, cu peste 75 reprezentații. Peste 1000 de spectatori au trecut pragul garsonierei care găzduiește lorgean theatre, iar din 2012 și în alte 11 apartamente.

 

Parteneri: Mo’Real Universe/ IndexAR, Asociația Coolturală „Nouă Ne Pasă”, Calup, INP, Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, Rezidența BRD Scena9, Expirat, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Revista Arta, Revista Zeppelin.

 

Proiectul Spații Vii este finanțat în cadrul programului cultural BUCUREȘTI ORAȘ PARTICIPATIV de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Disclaimer:

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.