Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Asociația „Centrul Cultural pentru Imagine si Sunet” (Image and Sound) împreună cu Rezidența BRD Scena9 organizează în luna septembrie „Short Sounds: Silent Romanian Documentary – proiecții de film mut, în aer liber, cu muzică live”  – în grădina Rezidenței Scena9, cinci programe de proiecție a unor documentare mute din perioada 1897-1942.  Documentarele fiecărui program propus vor putea fi vizionate online și gratuit odată cu evenimentele de proiecție pe pagina Imagesound.ro

Experimentul audiovizual va fi însoțit live și online de compoziții sonore semnate de artiști importanți de pe scena muzicii experimentale contemporane: Makunouchi Bento, Sillyconductor (Cătălin Matei), Mitoș Micleușeanu, Simina Oprescu, Somnoroase Păsărele (Gili Mocanu). Critic de film și moderator: Călin Boto

3 septembrie, ora 20:00 – Programul „Zi de zi” 

  • documentare de actualitate (1897 – 1940) & live Makunouchi Bento

9 septembrie, ora 20:00 – Programul „Pe repede-nainte” 

  • documentare industriale (1928 – 1935) & live Sillyconductor (Cătălin Matei)

16 septembrie, ora 20:00 – Programul „Pacienții veciei

  • documentare medicale (1898 – 1931) & live Mitoș Micleușeanu

23 septembrie, ora 20:00 – Orele Bucureștiului

  • documentar urban (1942) & live Simina Oprescu

30 septembrie,ora 20:00 – Programul „De ce trag clopotele?

  • documentare funerare (1914 – 1934) & live Somnoroase Păsărele (Gili Mocanu)

Filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Accesul la evenimente se va face pe bază de bilet (40 de locuri disponibile) și în funcție de restricțiile sanitare. Biletele sunt gratuite și vor fi accesibile cu 6 zile înainte de începerea fiecărui eveniment de proiecție.

Coordonator proiect: Emilian Mărgărit; Asistent proiect: Ionuț Tudor; Critic de film și moderator: Călin Boto, Procesare filme & subtitrare: PRISMA PRODUCTION (Cosmin Tița); Identitate vizuală: Bogdan Ceausescu; Comunicare: Elena Dobîndă.

Organizator: Image and Sound.
Parteneri: Rezidența BRD Scena9 (prin Fundația9), Arhiva Națională de Filme, Prisma
Parteneri media: Zeppelin, Telekom Electronic Beats, Films în frame, AaRC, FILM MENU, Revista ARTA, Propagarta.
Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Asociația „Centrul Cultural pentru Imagine și Sunet” (Image and Sound)

Asociația „Centrul Cultural pentru Imagine si Sunet” (Image and Sound) este un cadru dedicat explorării practice și teoretice a artei contemporane. În încercarea de a trasa noi linii de experiență vizuală – și – sonoră, își propune realizarea de proiecte și evenimente care antrenează medii diferite de expresie și cercetare, cu accent pe interferența lor și caracterul experimental al producției artistice.