SEQUENCE & the public propune o recontextualizare a noțiunii de spațiu public în cartierul Mântuleasa și o activarea a patrimoniului material și imaterial al zonei, activând toate acestea într-un mod aplicat și racordat generației tinere de artiști și public. În secolul al XX-lea s-au construit în zona Mântuleasa atât vile neo-românești cât și blockhaus-uri moderniste, fiind o zonă diversă din punct de vedere arhitectural. Instalațiile artistice propuse în vitrina galeriei au

rolul de a integra această dinamică într-un context conceptual mai amplu și de a valorifica un spațiu exterior, de vitrină, destul de peculiar, care poate fi accesat de orice pieton în orice moment al zilei. Deși pornim de la subiecte complexe despre istoria cartierului Mântuleasa, proiectul aduce în discuție recontextualizarea spațiului public și imaginează vitrina ca un loc de expresie artistică, iar părculețul din fața galeriei, ca un loc de dialog și reflecție pentru elevii Colegiului Național Bilingv ”George Coșbuc”.

În perioada 27 septembrie-10 noiembrie vitrina galeriei va intra într-un dialog direct cu spațiul public printr-o serie de intervenții artistice sub umbrela SEQUENCE & the public. 

Accesibile oricând trecătoarelor și trecătorilor, instalațiile vor propune o regândire a relației dintre artă și cotidian prin activarea patrimoniului material și imaterial al cartierului Mântuleasa. Lucrările vor da naștere unor noi posibilități de a recontextualiza noțiunea de spațiu public în prezent, prin racordarea practicilor unor artiste și artiști tineri la contextul actual al unei culturi în proces de accelerare sau la istoriile sociale și mai-mult-decât-umane ale zonei.

Intervenții artistice de:

Eza (Alina Ușurelu) 

mono mihai

specula grup

SEQUENCE & the public este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.