Vineri 29 septembrie de la ora 10 incepe seria de patru emisiuni speciale Zebra găzduite de licee tehnice din capitală. Prima editie are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice Ioan N. Socolescu in cadrul inedit al sălii de clasă.

Proiectul La școală cu Zebra isi propune sa abordeze dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană si sa incurajeze dialogul dintre elevi și invitați. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare și difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat in liceu si vor fi co-proproducatorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

Participa personalitati reprezentative pentru viața culturală românească, pentru implicarea lor în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător si reprezentanti ai domeniilor profesionale specifice liceului.

Invitații vor pune într-o nouă perspectivă rolul autoeducației, responsabilitatea pe care fiecare tânăr o are față de viitor si vor discuta despre cum trebuie sa se raporteze tinerii la un produs cultural, fie că e vorba de o clădire nouă în cartierul în care locuiesc, alegerea unui spectacol, vizionarea unui film sau a unei emisiuni de televiziune.

Cu Zebra la scoala este un proiect cultural cu si despre liceeni în cadrul Programului cultural « București, Oraș participativ » finantat de catre Primaria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

 

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context. 

RFI Romania poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .