Asociatia UMA ED ROMANIA,  Club Control si RockZone.ro, în calitate de partener media, va invita la premiera spectacolului „Refractie” finantat de Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti – ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti, in cadrul programului cultural „Esti Bucuresti 2015”. Evenimentul va avea loc pe 1 noiembrie 2015, in Club Control, la ora 19:00 si la ora 21:00. Proiectul cultural ”Refractie” este organizat in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania.

Refractie” este rezultatul unei adevarate munci de echipa: de la etapa de cercetare si documentare, la construirea unui concept artistic multifunctional si montarea unui spectacol estetic si educational complex. Ideea a pornit de la volumul „Maini cuminti. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu. Scopul acestui spectacol este acela de a explora si reda perceptiile persoanelor cu autism, de a oferi publicului bucurestean ocazia de a intelege mai bine universul interior al acestora..

Un concept multi –performance presupune o echipa eterogena, in care fiecare membru are o contributie aparte: Nicoleta Lefter – actrita (Teatrul Odeon, Unteatru, Cafe Godot), Silvia Calin – coregraf („Viaţa lui Helge”, „Top Dogs”, „Alearga”), Velica Panduru – scenograf (premiul UNITER, pentru cea mai buna scenografie, 2009), George D. Stanciulescu – compozitor (nume de scena: LeVant sau Ad Ombra), Mihai Pacurar – scenograf si artist video, Ruxandra Bunea – psiholog atestat in psihologie clinica.

Asociatia UMA ED Romania este o asociatie de educatie culturala prin mijloace audiovizuale si comunicare prin arta, profesionala, autonoma si non-profit, infiintata pentru o perioada nedeterminata. Membrii Asociatiei UMA ED Romania s-au asociat in scopul de a dezvolta si implementa programe care sa creasca accesibilitatea la valori culturale si socio-educative a unui numar cat mai mare de oameni (tineri si mai putin tineri), prin informatie diversa.

De 7 ani, Club Control functioneaza ca spatiu de promovare a actului artistic, sub varii forme: concerte cu trupe romanesti si straine, din noul val si consacrate, jazz si muzica spectrala, spectacole de teatru, expozitii si targuri de obiecte frumoase si de colectie. Club Control si-a dedicat spatiul unor evenimente originale si memorabile, cu impact pozitiv, estetic si educational, asupra spatiului cultural romanesc.

Uniunea Artistilor Plastici din Romania este organizatie dedicata artelor vizuale, prin promovarea activitatilor specifice in domeniul artelor vizuale, al teoriei şi criticii de arta, al restaurarii de monumente. De asemenea, UAPR se ocupa de aspecte legate de protectia sociala, participarea la procesul de reforma a cadrului juridic şi fiscal in domeniul artelor, promovarea statutului profesiei şi a solidaritatii intre artisti.