Proiect cultural creat de ONE NIGHT GALLERY SRL şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

RADAR, cel mai amplu festival de new media art din România, va avea loc în centrul Bucureștiului între 27 și 29 octombrie 2023. Tema noii ediții este LIVE și va explora rolul tehnologiei ca mediu de creație și augmentare în relație cu artele performative și ale spectacolului. RADAR este o radiografie anuală a industriei de new media art și o platformă ce promovează noile medii digitale din România. Cea de-a 4-a ediție reunește o selecție de proiecte multidisciplinare realizate de artiști și dezvoltatori români din toată țara, curatoriate de Alina Rizescu, Dilmana Yordanova și Alexandru Berceanu. Ce voi vedea? Spectacole de new media art live, intervenții artistice de dans contemporan, muzică și poezie, instalații de artă digitală, proiecte de realitate augmentată, realitate virtuală și mixtă. Pe întreaga durată a celor 3 zile de festival vizitatorii sunt invitați să devină la rândul lor interpreți, explorând instalațiile interactive de artă digitală.

De ce LIVE NEW MEDIA ART?

Tema festivalului RADAR 2023 – Live New Media Art încurajează noile fenomene care rezultă din interacțiunea dintre tehnologii emergente și artele spectacolului. Ne propunem să descoperim cum tehnologia poate crea o scenografie virtuală și modul în care este extinsă și augmentată o interpretare artistică. Cum putem folosi tehnologia pentru a ajunge mai aproape de public. Un alt aspect pe care încerăm să îl observăm este crearea și modificarea unei identități virtuale, cum ne afectează modul în care ne exprimăm și ne reprezentăm pe noi înșine în mediul digital.

Despre ONE NIGHT GALLERY SRL

RADAR New Media Art și One Night Gallery sunt platforme culturale și educaționale ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse artiștii sunt provocați să realizeze spații imersive și să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping, Inteligența Artificială, ilustrații, sound design și instalații interactive.

Detalii: https://www.radarnewmedia.art/