Proiect cultural creat de Asociația Divizia Artelor prin Tehnologii Emergente – Date şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

One Night Gallery Love Nimurad este o expoziție de artă vizuală și new media art care se va desfășura la București, în cadrul spațiului permanent MINA – Muzeul Imersiv al Noilor Arte, un centru new media art de inovație si tehnologie, realizat în fosta fabrică de calculatoare ICE Felix – în zilele de 27-28 septembrie 2023. Expoziția aduce în focusul fiecărei ediții un artist vizual care, prin intermediul uneltelor din sfera noilor medii și a tehnologiilor emergente, creează universuri vizuale originale și experiențe interactive adresate publicului larg. În prezentul proiect acest format este extins pe durata a două seri consecutive. Evenimentul va cuprinde un show de video mapping imersiv, experiență de VR și AR, o instalație interactivă alături de o galerie a lucrărilor lui Alexandru Nimurad expuse prin diferite medii.
Expoziția va cuprinde lucrări de ilustrație, design vestimentar și de produs din portofoliul artistului care vor fi expuse pe diferite medii (ecrane LED, proiecții, butaforii și în format fizic). Toate experiențele vor fi create într-un efort colaborativ dintre artistul invitat și studiourile de creație partenere.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse artiștii sunt provocați să realizeze spații imersive și să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping, Inteligența Artificială, ilustrații, sound design și instalații interactive.

Detalii: https://onenightgallery.com/