In luna octombrie Fundatia Calea Victoriei lanseaza proiectul „Omul perna”, o  platformculturala compusa dintr-un spectacol de teatru si un website de promovare a literaturii si video-ului noir. Acest proiect beneficiaza de finantare ArCuB prin programul cultural „Esti Bucuresti” 2015.
Platforma culturala transmedia cuprinde spectacolul de teatru „Omul perna”, de Martin McDonaugh, si website-ul de promovare (www.omulperna.ro) a literaturii originale noir si a video-ului noir, cu tema „Bucurestiul ascuns”.

Platforma culturala va aduce, in luna noiembrie, premiera spectacolului „Omul perna”, de Martin McDonaugh, in regia lui Eugen Gyemant, la Teatrul Act din Bucuresti. Spectacolul are in distributie patru dintre cei mai importanti actori ai tinerei generatii – Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu.

Spectacolul este programat in 9, 10, 11, 12, 13 si 14 noiembrie. Primele trei reprezentatii sunt cu intrare libera (participare pe baza de rezervare la victoriei@omulperna.ro). Iar pentru urmatoarele trei reprezentatii, costul unui bilet este 35 lei. Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Teatrului Act.

Spectacolul „Omul perna” incepe cu imaginea puternica a pregatirii pentru o executie publica. Katurian (Ionut Grama) este un scriitor de povestiri de groaza, anchetat pentru o serie de crime comise suspect de asemanator cu cele din povestirile sale. Insa adevaratul criminal se dovedeste a fi, in acelasi timp, artistul, pentru care arta este un fapt natural. Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care isi propune sa arate spectatorilor tineri ca teatrul poate fi o experienta la fel de vie si de intensa precum filmul, animatia sau jocurile video.

Pornind de la spectacol si de la intrebarile pe care acesta le va ridica, site-ul www.omulperna.ro  isi propune sa devina un hub al pasionatilor de cultura noir. Site-ul va provoca publicul larg sa inscrie pe el continut noir (povestiri, poezii, scenarii, aplicatii pentru telefon, jocuri de calculator) cu tema „Bucurestiul ascuns”. Site-ul are ca public tinta toate categoriile de varsta, atat cititori, cat si potentiali scriitori, pasionati de gaming, videodesign, iubitori de istorie veche si recenta a Bucurestiului. Textele si video-urile relevante inscrise pe site vor fi prezentate in cadrul evenimentului multimedia „Bucurestiul ascuns”. Data evenimentului urmeaza sa fie anuntata pe site.

 

Regizor si coproducator: Eugen Gyemant

Scenograf: Maria Nicola

Actori: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu

Un proiect conceput de Roxana Crisan si realizat cu sprijinul Alinei Neagu – resposabil PR