ODD THEORY #1 _ INSTALLATIONAL TERRITORIES

 

Angels Miralda

5-7 august 2015

Grădina Viitorului _ Str. Viitorului 153, București

ODD și Modulab au plăcerea să anunțe lansarea proiectului ODD THEORY. Cristina Bogdan și Ioana Calen dezvoltă o serie de întâlniri publice lunare în jurul unor noțiuni teoretice propuse de o selecție de invitați.

Principalul obiectiv al ODD este propunerea unui spațiu intim de dialog și reflecție pornind de la teme cheie în arta contemporană și în umanistică. Modulab investighează lumea centrată pe tehnologie atât dintr-o perspectivă practică/experimentală, cât și dintr-una teoretică.

 

Atât ODD cât și Modulab favorizează practicile transdisciplinare, colaborative și performative. Ne dorim ca, progresiv, să analizăm și să dezvoltăm metode educative radicale pe urmele unor precursori precum Bauhaus, the Black Mountain College, Walls and Space sau, mai recent, Mayday Rooms.

 

Sesiunile teoretice se desfășoară în calupuri de două-trei zile și sunt susținute de unul sau mai mulți invitați, uneori în strânsă legătură cu programul de rezidențe ODD. Invitații aleg tema fiecărei sesiuni, pornind de la un interes sau cunoaștere prealabilă, fiind invitați să reflecte problematica respectivă și în modalitatea de livrare a mesajului. Întâlnirea poate lua formă de prelegere, performance, workshop, lectură, proiecție video sau discuție.

 

Sesiunile sunt deschise publicului general pe bază de înscriere, întrucât locurile sunt limitate. Participarea la evenimente nu necesită o cunoaștere prealabilă a subiectelor propuse.

 

Blogul, editat de Simona Dumitriu, este o platformă deschisă, oferind spre lectură și dezbatere texte ale invitaților sau propuse de participanți, precum și înregistrări din timpul întîlnirilor și o bibliografie selectivă pentru fiecare temă.

 

Prima sesiune, condusă de cercetătoarea și curatoarea Angels Miralda, oferă o deschidere spre activitățile ambilor parteneri, deoarece propune ca temă conceptul de instalație în arta contemporană. Întîlnirile au loc în fiecare zi între 5 și 7 august 2015, de la 18.00 la 20.00, la Modulab / Grădina Viitorului.

Angels Miralda este în prezent doctorandă la Royal College of Art în Londra cu o lucrare despre instalație și teoria artei contemporane. Este de asemenea curator și critic independent, precum și managera galeriei Lychee One din Estul Londrei.

Proiect finanțat în programul Ești București și realizat cu sprijinul Fundației Gabriela Tudor.