Proiect cultural creat de Centrul Cultural European pentru Educație prin Artă și Cultură EDU-ART şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Proiectul „Multi EU-ul meu” își propune să prezinte, cu instrumente performative, universul preocupărilor adolescenților din București, în scopul de a crea punți de comunicare cu adulții – părinți și profesori și de a asigura un cadru sigur de auto-descoperire, exprimare și descărcare cu rol terapeutic prin artă pentru aceștia. Necesitatea proiectului se validează, printre altele, în numărul crescut de adolescenți din București care se confruntă cu depresia și care adesea recurg la soluții sau evadări extreme, așa cum sunt suicidul sau consumul de narcotice. Avem în vedere recrutarea a 30 de adolescenți – câte 5 elevi din 6 licee bucureștene (câte un liceu din fiecare sector), care să parcurgă o serie de ateliere de actorie, improvizație, muzică, dans și dezvoltare personală. Ulterior, elevii din fiecare liceu se vor constitui în distribuția câte unui spectacol, care se va juca la ei în liceu, și care va aborda universul preocupărilor lor – teme care includ bullying-ul, consumul de droguri, abuzul, singurătatea, diversitatea sexuală, excluderea socială pe criterii etnice, anxietatea. La fiecare spectacol, conform viziunii regizorale, care optează pentru varianta de teatru-mărturisire, publicul va fi separat – pe o latură vor sta adulții (părinți și profesori), pe altă latură vor sta copiii (prietenii și colegii), iar pe a treia latură va fi amplasată o cameră de filmat care va filma dialogul actorului cu sinele și îl va proiecta pe un ecran. Astfel vom descoperi cele 3 instanțe ale eu-lui fiecărui actor – cum se comportă el în relația cu sine, cine este el în relație cu prietenii și colegii și cum acționează el în relație cu adulții. Proiectul se va derula în parteneriat cu Colegiul Național I.L. Caragiale (sector 1), Colegiul Național Spiru Haret (sector 2), Liceul Teoretic Victoria (sector 3), Liceul Ion Creangă (sector 4), Colegiul Economic Viilor (sector 5) si Colegiul Tehnic Carol I (sector 6). Atelierele și repetițiile se vor derula în spațiul Teatrului 7, iar spectacolele se vor juca în sala de festivități sau sala de sport ale fiecărui liceu partener. Partener media – Radio România Cultural.

Despre Centrul Cultural European pentru Educație prin Artă și Cultură

EDUC-ART, Centrul Cultural European pentru Educație prin Artă și Cultură este o organizație non profit, constituită în anul 2011 la inițiativa mai multor personalități care activează în domeniul industriei artelor și media, profesioniști apreciați și recunoscuți la nivel național pentru performațele și viziunea lor modernă.

Detalii: https://educ-art.ro/