Proiect cultural creat de ROOM FOR MAGIC SRL şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

META MUZE este un proiect transdisciplinar, cu elemente new media, menit să aducă o conștientizare asupra proporției dezechilibrate dintre reprezentarea feminină și cea masculină la nivelul hărții urbane. Prin dezvoltarea de colaborări și activități artistice interdisciplinare, ne propunem să educăm cetățenii cu privire la câteva dintre personalitățile feminine deja incluse în patrimoniul cultural și totodată să îi adăugăm, în mod colaborativ, nume noi. În vederea atingerii obiectivelor, am propus 5 activități. Prima în ordine cronologică este realizarea unei serii de 7 animații educative. Fiecare episod are o durată de maximum 40s și este dedicat unei personalități feminine care se regăsește deja în nomenclatorul stradal.

Personalitățile feminine au fost alese pe criterii cât mai diverse, dar este posibil să se mai modifice pe parcursul derulării proiectului: Ecaterina Teodoroiu, Maria Rosetti, Regina Maria, Maria Tănase, Ana Aslan, Iulia Hașdeu, Elena Caragiani. Filmulețele vor fi găzduite în primul rând pe Youtube și vor accesibile permanent pe toate rețelele sociale ale proiectului (Facebook, Instagram, TikTok). De asemenea, pentru un timp limitat, vor fi disponibile spre vizionare în cadrul expoziției mobile. O altă activitate este o expoziție mobilă, inedită, găzduită în interiorul unui autobuz, reinventat ca spațiu expozițional, incluzând echipamente tehnice (ecrane, ecran touchscreen, lumini, proiecție). Expoziția se va întinde pe parcursul a 3 zile consecutive de weekend și în fiecare zi va fi prezentă într-un alt loc al Bucureștiului, pentru a fi accesibilă cât mai multor locuitori. În cadrul expoziției vizitatorii vor accesa o aplicație interactivă de pe un totem cu touch screen, cu ajutorul căreia își vor testa cunoștințele despre modul în care sunt localizate cele 7 străzi pe harta Bucureștiului.

Consecutiv și individual, se va declanșa vizionarea episoadelor pe un ecran mare. În interiorul autobuzului vor fi expuse și portrete ale celor 7 personalități feminine, însoțite de QR codes, care vor face trimitere spre pagini cu conținut dedicat. Pentru a genera o experiență colaborativă de îmbogățire a patrimoniului cultural, precum și pentru a evalua gradul de relevanță a subiectului pentru public, vom desfășura o campanie virtuală de includere de noi personalități feminine în nomenclatorul stradal. Un instrument va fi chestionarul care va colecta date despre personalitățile propuse de public și argumentele din spatele propunerii. O altă componentă va fi folosirea unui filtru AR pentru Instagram, cu ajutorul căruia locuitorii vor putea înlocui, virtual, numele unei străzi existente, cu cel al unei personalități preferate. În final, ne dorim să descoperim META MUZELE care inspiră în prezent grupurile țintă vizate și să contribuim implicit la revelarea nevoii reale de a avea o amprentă feminină mai accentuată la nivel urban, care să cultive sentimentul de incluziune și acceptare în sânul orașului pe care îl numim „acasă”. m „acasă”.

Despre ROOM FOR MAGIC SRL

OnScreen este brandul umbrelă sub care activează studioul de producție și postproducție audio-video înființat în 2010 și care s-a reinventat aproape continuu în cei 13 ani de existență.

Detalii: https://metamuze.ro