Proiect cultural creat de Asociaţia Acting Works şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

Proiectul „Liceenii Anti-bullying: intervenție civică prin teatru” își propune să contribuie la conștientizarea și combaterea fenomenului de bullying în liceele din București, prin intermediul unei stagiuni de teatru forum, urmate de proiecțiile video a două filme scurte realizate prin aceeași metodă, toate având ca subiect bullying-ul din școli. 

Spectacolele și filmele scurte, bazate pe poveștile de bullying ale elevilor din distribuție, au fost produse în 2022, în urma unor ateliere coordonate de actorii Mădălina Brândușe și Andrei Șerban, la care au participat elevi de la Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, județul Ilfov și de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, acestea fiind montate și în format video, pentru a putea ajunge la un public cât mai numeros.

Stagiunea se va desfășura în perioada 26 septembrie – 3 noiembrie 2022, și va cuprinde în total 6 reprezentații cu cele 2 spectacole, 6 proiecții de film, 6 discuții cu liceenii și 2 ateliere cu profesorii tuturor liceelor partenere.

Calendarul spectacolelor:

  • 26 septembrie, ora 16:00 – Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță
  • 27 Septembrie, ora 16:00 – Liceul Teoretic Jean Monnet  
  • 31 Octombrie, ora 16:00 – Colegiul Național Elena Cuza
  • 1 Noiembrie, ora 16:00 – Colegiul Tehic Dinicu Golescu
  • 2 Noiembrie, ora 16:00 – Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei
  • 3 Noiembrie, ora 13:30 – Colegiul Tehnnic Mecanic Grivița 

Toate spectacolele sunt urmate de o proiecție a unui video antibullying și discuție cu publicul. 

Despre Asociaţia Acting Works

Asociația Acting Works este o organizație non-profit cu profil cultural, înființată în noiembrie 2018. Proiectele asociației se concentrează pe facilitarea accesului la cultură pentru comunități și categorii sociale dezavantajate atât din punct de vedere economic, social, dar și geografic – prin realizarea de proiecte de intervenţie socială, culturală şi educațională în comunități defavorizate şi marginalizate.

Detalii aici.