Proiect cultural creat de Asociația Culturală Metropolis şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023

Cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Film pentru Publicul Tanar – KINODISEEA va avea loc intre 11 – 15 octombrie 2023 in Bucuresti. Vor avea loc proiectii de film pentru publicul tanar (03 – 18 ani), ateliere de art – terapie si ateliere de bricolaj. Filmele de lungmetraj vor fi proiectate la Cinema Gloria si Cinema Luceafarul. Filmele de scurtmetraj vor fi proiectate la Prajitoria Buimac, iar atelierele vor avea loc in scoli / gradinite din Bucuresti. Festivalul va beneficia si de o campanie de promovare sustinuta de influenceri precum- Iulian Tanase, Dana Rogoz, Ada Condeescu, Mirela Retegan (Gasca Zurli), Daddy Cool, Vlad Tausance, Bogdan Dumitrache, Amalia Enache, Aylin Cadir. Obiectivele principale ale festivalului sunt facilitatea accesului la cultura si implicit cresterea numarului evenimentelor culturale din domeniul cinematografiei, adresate copiilor si tinerilor; deschiderea unei nise pentru manifestari similare; organizarea unui nou proiect cultural; diversificarea ofertei de film pentru copiii si tinerii din Bucuresti si dezvoltarea & educarea de noi atitutidini cinematografice unui public tanar.

Proiectul va fi unul multidisciplinar, incluzând proiecții de film, ateliere și evenimente specifice artelor spectacolului. Pe lângă proiecţiile de film, KINOdiseea le oferă tinerilor spectatori 30 ateliere potrivite vârstei şi intereselor lor. KINOdiseea asigură educaţia audiovizuală a micilor spectatori, atât prin calitatea filmelor proiectate, cât şi prin atelierele din cadrul festivalului. Ateliere de art-terapie au scopul de a crește spontaneitatea si creativitatea participanților. În cadrul acestora, accentul va fi pus pe exerciții și jocuri de rol în care, în care va fi urilizată ca tehnică de lucru, arta improvizației scenice.

Scopul acestora este de a crește stima de sine, de a antrena imaginatia și de a crea coeziune de grup în rândul participanților. Art-terapia este folosită ca mijloc de educație și comunicare socială. Atelierele isi propun să diminueze efectele negative ale fenomenului de bullying în rândul copiilor, să încurajeze exprimarea și gestionarea tuturor emoțiilor folosind mijloacele teatrului educațional. Atelierele includ: Harta emoțiilor – cartografierea emoțiilor (folosind tehnica body maping) Atelier de storytelling în jurul corpului – cu tema “călătoria eroului” – participanții vor lua contact cu tehnica de scriere creativă și vor crea povesti individuale și colective, cu scopul de a dezvolta sentimentul de apartenenta la grup, comunitate. Atelier de joc de rol si constructie de personaj. Pe langa aceste ateliere, in fata Cinematografului Gloria, vom organiza spectacole de strada, pentru atragerea si fidelizarea publicului. Vom organiza 2 spectacole magie, 1 spectacol actori pe picioroange, 1 spectacol pantomima, 1 spectacol de jonglerii si 2 momente baloane modelabile si facepainting.

Despre Asociația Culturală Metropolis

Detalii: www.kinodiseea.ro