Proiect cultural creat de CultART şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

JazzUP Young este un proiect educațional, conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. În cadrul proiectelor vor avea loc 16 ateliere de pian, vioară, canto, dans contemporan, scriere dramatică, beatbox, actorie de film și actorie de teatru. De asemenea, vor fi produse două spectacole interactive susținute de tineri artiști de valoare, care vor avea ca scop introducerea copiilor în lumea teatrului, muzicii și a dansului. Toate aceste activități vor avea loc în Parcul Drumul Taberei în perioada 26 – 27 august, oferind acces la educație artistică unui număr mare de copii, totul într-un spațiu familiar care prezintă atașament emoțional pentru cei mici. Pentru cea de-a doua parte a proiectului, fiecare artist va concepe mai multe filmulețe cu caracter educativ de tip reels, adaptate algoritmului principalelor rețele de socializare. În total, vor fi produse 40 de astfel de filmulețe care vor atinge subiecte precum: tehnici de respirație, tehnici de memorare, tehnici de emisie vocală, dar și multe alte informații utile pentru practicarea fiecărui domeniu artistic prezent în proiect. Totodată, vom produce o broșură distribuită în mediul online care să conțină informații valoroase pentru viitorii artiști, dar și pentru părinții care decid să ofere în continuare suport copiilor în parcursul lor artistic. Astfel, Ghidul Artistului va conține informații precum: mică introducere în domeniul artistic vizat, artiști relevanți, lucrări sau înregistrări relevante, spații din București unde copiii își pot continua studiile artistice, creatori de conținut educativ specific fiecărei arte în parte. În acest fel, vom încuraja pe micii artiști să își continue parcursul artistic, oferindu-le un ghid conceput cu ajutorul artiștilor implicați, în care vor fi centralizate informații utile pentru parcursul educațional artistic al copiilor. Toți artiștii invitați în proiect fac parte din tânăra generație de artiști români, fiind studenți sau absolvenți ai unor universități precum Royal Holloway University of London, Royal Conservatoire of Scotland, Kunst Universität Graz, Musikhochschule Freiburg, Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Datorită diferenței mai mici de vârstă dintre profesori și elevi, artiștii tineri se dovedesc a fi mult mai funcționali în astfel de proiecte, folosind un limbaj mai apropiat și fiind beneficiari ai unui plus de încredere acordat de cei mici.

Despre Asociația CultART

Asociatia CultART a fost înființată în anul 2018 cu scopul de a realiza evenimente culturale de înaltă ținută, adresate publicului larg, atât în țară, cât și în străinătate.Încă de la înființare ne-am dorit să reunim artiștii cu renume național și internațional pentru a putea oferi publicului român evenimente culturale deosebite. Prin evenimentele pe care le organizăm, ne adresăm în general melomanilor și iubitorilor de frumos, dar încercăm în același timp să ajungem și la acel public care nu este cunoscător, format sau specializat în muzică. Considerăm că doar oferind evenimente de calitate putem câștiga de partea noastră aceste segmente de public. De asemenea, asociația noastră și-a propus să atragă si tineri care în mod normal nu au acces la cultură.

Detalii: https://jazzup.ro/