Sâmbătă, 4 octombrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București reia seria concertelor bilunare, Jazzaj la ARCUB, prin recitalul Gringo de București, susținut de artistul A.G. Weinberger. Evenimentul va avea loc la sala din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

 

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, A. G. Weinberger este o certă autoritate în domeniul muzical. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc drept „întâiul misionar al muzicii Blues“, fiind numit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României. În 2011, A.G. Weinberger a primit recunoașterea oficială a talentului și valorii sale, fiind decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, de cǎtre Preşedinţia României, în semn de apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

 

A.G.Weinberger este una dintre cele mai puternice şi mai complexe personalități ale blues-ului din România. Cunoscut și cu numele de Gringo de România și supranumit The Transylvanian Guitar Man, A.G. Weinberger va prezenta pe scena Sălii ARCUB un concert de colecţie, o selecţie unică de bijuterii muzicale unice în România.

 

Printre „rândurile“ muzicale, vor ieși la lumină poveşti uitate sau neştiute despre mari artiști de blues sau jazz, precum și amintiri de suflet ale întâlnirilor şi experienţelor cu mari muzicieni ai lumii pe care A.G. Weinberger i-a cunoscut în cei şapte ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii.

 

Pentru cei care nu au avut încă şansa de a fi părtaşii unei destănuiri muzicale de forţă şi expresie artistică de înaltă clasă, artistul selectat pentru nominalizare la 7 categorii ale Premiilor Grammy, dar şi pentru cunoscătorii care iubesc generaţia de aur a chitariştilor români, seara de sâmbătă, 4 octombrie este o ocazie de a veni în contact cu originalitatea și măiestria unei interpretări impecabile a pieselor alese de artist.

 

Compozițiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ‘20, ’30 şi care se întind până astazi. În Gringo de Bucureşti, A.G. Weinberger nu doar reinventează şi recreează muzica, ci o sintetizează aproape visceral în propria sa cromatică sonoră. Astfel, recitalul oferă şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

 

Vezi Evenimentul pe Facebook

Articole recente