Duminică, 31 iulie, orele 19.00
Luni, 1 august, orele 19.00
Marți, 2 august, orele 19.00
la J’ai Bistrot (Calea Griviței nr.55)

Echipa proiectului „Oameni Invizibili (proiect de mapare prin povești a zonei Grivița-Matache-Gara de Nord)” are onoarea să vă invite la spectacolul „În Grivița”, pe datele de 31.07, 01.08, 02 și 03.08 pe Calea Griviței (punct de adunare a publicului- J’ai Bistrot, Calea Griviței nr. 55).

Spectacolul este rezultatul workshop-ului de teatru imersiv coordonat de trainerii Emanuele Nargi și Riccardo Brunetti, desfășurat în cadrul proiectului „Oameni Invizibili (proiect de mapare prin povești a zonei Grivița-Matache-Gara de Nord)” și constituie o noutate la nivel de subiect și de formă artistică pentru publicul bucureștean.

Echipa, alcătuită din 17 participanți coordonați de doi dintre trainerii proiectului Scrie despre Tine, Vera Ion și Octavian Dan, a strâns de-a lungul celor 4 săptămâni de documentare materiale pe baza cărora va construi, în perioada 24-30 iulie, un spectacol de teatru imersiv, coordonat de trainerii italieni.

Workshopul constă în 7 zile intensive de lucru, de-a lungul cărora participanții vor exersa cum să construiască o experiență prin care publicul va fi condus în zonă (strada Grivița, zona dintre intersectia cu Bd. Dacia și intersecția cu Buzești) într-un spectacol de teatru labirint, în care vor lua contact cu o realitate mai puțin cunoscută a Bucureștiului. De la degradarea clădirilor, precaritatea condiţiilor de trai și excluziunea socială minoritară, la legături strânse de familie și povesti de dragoste, membrii echipei au explorat și au găsit sunete, dialoguri, povești și frânturi de realitate pe care le vor transforma, îndrumați de Emanuele Nargi și Riccardo Brunetti, într-un spectacol-experiență.

Demersul de a documenta povești din zonă reprezintă un prim pas pe care membrii proiectului “Scrie despre Tine”, alături de partenerii lor îl fac pentru a lua contact cu o zonă în care își doresc să dezvolte o strategie culturală pe termen lung.

afis In Grivita 2
Proiectul “Oameni invizibili” urmărește să depisteze nevoia de asemenea proiecte și direcțiile în care potențiale viitoare proiecte se pot dezvolta.

“Pentru mine, Oameni Invizibili e un prim pas în multe direcții, printre care lucrul de documentare și explorare de povești, foarte direct, de pe teren. E foarte important că astfel de proiecte primesc suținere, ceea ce înseamnă că viitorul acestui oraș, oricât de sumbru ar părea, poate nu e chiar așa și poate învățăm să vedem și ce schimbări pozitive se întamplă, fiindcă schimbările se petrec zi de zi ”- Alina Medoia, coordonator proiect.

Mai multe despre demersul de documentare:

https://oameniinvizibili.wordpress.com/
și
https://www.facebook.com/Oameni-Invizibili-572898739549265/
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/1131032060303864/

Oameni Invizibili
este un proiect implementat de Asociatia Link Center și finanțat în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil (ARCUB & PMB)