iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit. H are o prietenă drăguță, niște părinți care-l enervează, o școală plictisitoare și mult timp liber. Dar atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le poate modela cum are chef. Și când primește un telefon prin care află că tot ce până atunci era sigur începe să se clatine sub o avalanșă de întrebări, H rămâne blocat în rețea, încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor…

 

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat un spectacol de teatru hi-tech, ilustrat ca un eseu audiovizual care vorbește despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, dar și despre conflictul dintre generații. iHamlet este un eseu multimedia despre identitate și conștiință în care iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, dând naștere unui timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

 

iHamlet se joacă la Sala Mare a Teatrului Excelsior pe 30 septembrie, ora 17:00, în cadrul EXCELSIOR TEEN-FEST, festivalul de teatru dedicat adolescenților și pe 3 octombrie, la ora 21:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”. Intrarea este liberă.

 

iHamlet este pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanță pe www.facebook.com/punctart  și poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.

 

Echipa

Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel

Regia: Catinca Drăgănescu

Dramaturgia: Elise Wilk

Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu

Scenografia şi costumele: Bogdan Costea

Video & Light Design: Dan Basu

Sound Design: INTERIOR8

Manager proiect: Smaranda Pasnicu

Promovare: Raluca Rădoi, Oana Medrea

Producţie şi administrativ: Alina Dumitrache, Ştefania Iorga, Eliza Cioacă, Delia Florea

 

Durata: 75 de minute

 

iHamlet este un concept al Asociaţiei Punctart, finanţat de Ministerul Culturii, prin Programul Acces, şi ArCuB, prin programul de finanţări nerambursabile Bucureşti, Oraşul in-vizbil.

 

Parteneri: Teatrul Excelsior, British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Ajungem Mari, GRID

 

Parteneri media: IQads, IQool, Modernism, Jurnal de Bucureşti, Feedler