Proiect cultural creat de F-SIDES Cineclub şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

”Honey, I got you a seat” este o expoziție multidisciplinară care pune față în față 6 artiști contemporani și 6 filme de artă din selecția cineclubului F-SIDES Expoziția va putea fi vizitată timp de 2 săptămâni și va fi însoțită de o serie de artist talks și tururi ghidate susținute de curatoarea expoziției, Cristina Vasilescu. Artiștii invitați în proiect sunt artiști emergenți pe scena locală: Dimitrie Luca Gora, Mihaela Vasiliu, Lorena Cocioni, Hortensia Mi Kafchin, Sabina Tupan, Iulia Toma.

Tema expoziţiei este „Politicile privirii”, şi explorează felul în care interacționează două medii diferite atunci când intră într-un dialog pe tema alterizării și a felului în care ne uităm la celălalt. Dincolo de a fi un simplu exercițiu formal între două medii artistice, expoziția își propune să deschidă o discuție mai largă asupra unor teme sociale cheie în societatea contemporană, mai exact puternica polarizare pe care o resimțim în fața diferențelor dintre noi, și să provoace publicul să își exerseze această privire asupra celuilalt într-un mod mai empatic și mai deschis. În acest proces de conștientizare în care este invitat publicul, produsul cultural are rolul de catalizator al emoțiilor și al discuțiilor, adresându-se deopotrivă unor publicuri consumatoare de artă și unui public ne-avizat, care intră în contact pentru prima dată cu aceste medii.

Astfel, locația expoziției, amplasată într-o clădire patrimoniu industrial aproape de cartierul Giulești, reprezintă atât o accesibilizare a artelor în comunitatea cartierului, prin tururi ghidate dedicate, precum și atragerea publicului consumator de artă către alte zone ale Bucureștiului, într-o inițiativă care contribuie la descentralizarea ofertei culturale. Prin acest proiect se dorește deschiderea consumului de artă vizuală către un public mai larg și poziționarea sa în dialog cu teme sociale cheie, subiectele fiind descifrate printr-o expoziție multidisciplinară care explorează felul în care dialogăm și ne primivm unul pe altul, stimulând înțelegerea și celebrarea diferențelor și non-discriminarea.

Cristina Vasilescu este o curatoare independentă din București, directoare artistică a galeriei Suprainfinit din 2018 și co-fondatoare colectivului de artă Quote Unquote. Are o experiență de extinsă de curatoriat în expoziții de grup, atât în România cât și în mediul internațional, iar pentru acest proiect a dezvoltat conceptul expozițional și lista artiștilor invitați.

Despre F-SIDES Cineclub

F-SIDES este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei și modurilor alternative de a privi și reprezenta feminități în cinematografie și societate. Înființat în 2020, programul are la activ peste 30 de proiecții și evenimente cu publicul larg în cinematografe și locații alternative din București și alte orașe din țară, proiecții online, discuții cu experți în studii de gen și activiști pentru drepturile femeilor, materiale online cu studii aprofundate despre subiectele abordate.

Detalii: https://f-sides.ro/