GROWASP – Ground for Research and Orientation este un program intensiv de educație și formare culturală în domeniul artelor performative contemporane, o continuare și extindere a Programului de Formare Profesională inițiat de WASP în 2013. Programul cuprinde workshop-uri, invitați speciali, prezentări periodice, sesiuni de feedback, oportunități de formare în București și străinătate, rezidențe artistice și acces la producții naționale și internaționale, într-un format special ce își propune să traseze noi perspective tinerilor cu sau fără studii de specialitate, în dorința de a-i introduce în contextul internațional al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregătire în domenii care nu sunt accesibile în sistemul de educație instituțional.

GROWASP 2015 cuprinde:

✓ Real Time Composition cu Joao Fiadeiro | 28 septembrie -2 octombrie |https://www.facebook.com/events/498736073619850/

✓ Klein Technique cu Hanna Hegenscheidt | 16 – 19 septembrie |https://www.facebook.com/events/1669090226668509/

✓ Contact Improvisation cu Martin Sonderkamp | 5-15 noiembrie

✓ Repertoriu “Ultima Vez” cu German Jauregui | 9-14 noiembrie

✓ Dans contemporan cu Gigi Caciuleanu 29 octombrie – 2 noiembrie

✓ Feldenkrais cu Valentina de Piante

✓ D.I.M.A.P. – direcții inovatoare în multimedia și arta performativă cu Simona Deaconescu

✓ Contemporary Dance Fusion cu Judith State | 9-13 noiembrie

Atelierele se finalizează cu prezentări finale deschise publicului larg și incluse în eXplore dance festival#10. O parte dintre participanți vor fi selectați de către formatori și echipa WASP STUDIOS pentru a primi rezidențe, burse și Wild Carduri de studiu și cercetare în București și în Europa. WASP Studios va încuraja astfel debutul artistic al celor mai activi și interesanți tineri artiști participanți în cadrul programului, prin sprijinirea primelor producții ale acestora.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Parteneri: Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Portugaliei, REAL Atelier / Joao Fiadeiro, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Asociația 4Culture și Life Long Burning.