Proiect cultural creat de Asociația Living Content şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

„Gems for the Garden” este o expoziție de artă contemporană organizată de Asociația Living Content în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București, ce se desfășoară în perioada 8 septembrie – 31 octombrie, 2023. Expoziția este gândită ca un traseu non-invaziv care permite punerea în valoare a unor practici artistice ce abordează critic dicotomia natură-cultură și intervenția umană în spațiul natural, ținând în vedere familiarizarea publicului cu speciile de plante, animale, păsări și insecte ce populează aria. Astfel, se propune privirea Grădinii ca pe una dintre coautoare: un actor viu, activ și prezent al expoziției. Printre cei 10 artiști participanți din țară și din străinătate se numără: Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (US/DE), Bogdana Dima (RO), Ioanida Costache (US/RO), Julie de Kezel (BE), Kris Lemsalu (US/DE), Lea Rasovszky (RO), Mihaela Vasiliu (RO), Nona Inescu (RO) și Rasmus Myrup (DK).

Expoziția este completată de un program special curatoriat de Mihaela Cîrjan, ce va include performance-uri ale invitaților #FLUID (Alex Bălă și Paul Dunca/Paula Dunker), Sillyconductor (Cătălin Matei), și o lectură de poezie dedicată Grădinii. Programul de mediere, ce urmează a fi anunțat în August, va include tururi ghidate alături de curatoare, un atelier cu Lea Rasovszky, și un performance de sunet cu Mihaela Vasiliu.

Despre Asociația Living Content

Living Content este o agenție curatorială nonprofit care operează între New York și România. Living Content activează în trei moduri: printr-o platformă online care publică interviuri cu artiști și curatori internaționali; prin ediții limitate create în colaborare cu artiști și designeri; și prin organizarea de expoziții și evenimente de artă contemporană.

Detalii: www.livingcontent.online