Proiect cultural creat de HAPPY SHEEP STUDIO SRL şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Proiectul a apărut din nevoia de a reduce din distanțarea emoțională a adolescenților de școală, profesori, colegi și comunitate, mai vizibile după perioada de distanțare fizică impusă de situația pandemică. Din punct de vedere cultural, Asociația Casa Bună se află într-o zonă vulnerabila, fără inițiative civice care să revitalizeze interesul pentru dezvoltarea oportunităților culturale. Se simte nevoia sprijinirii tinerilor în dezvoltarea de manifestări culturale, proiectul dezvoltându-se în această direcție. Metodologia de lucru are ca principala miza generarea unui cadru de educatie non-formala în care adolescenții își însușesc informații si abilitati noi de teorie si artă cinematografică, prin lucrul aplicat la dezvoltarea unui scurt film documentar.

Proiectul „Focus pe Ferentari” va consta într-o serie de ateliere de teorie și practică audio-video și dezvoltare a spiritului critic prin artă cinematografică, care va avea ca principal rezultat un documentar scurt, realizat de către participanții la atelier, sub îndrumarea mentorilor. Participanții vor fi încurajați ca, prin filmul lor, să reflecteze la viața în comunitatea lor din cartier. Atelierele se vor desfășura în parteneriat cu Asociația Casa Bună, în spațiul asociației, din cartierul Ferentari, participanții fiind aleși dintre copiii care participa la proiectele asociației. Motivul alegerii acestei comunități este nivelul scăzut de activități extra-curriculare și lipsa accesului copiilor din cartier la resurse culturale. Vor exista opt ateliere, două ateliere de dezvoltare a spiritului critic prin artă cinematografică, un atelier de analiză a sunetului și de analiză a relației imagine-sunet, un atelier practic de operare video și înregistrare sunet, două ieșiri pe teren pentru exerciții de observație și documentar, un atelier practic de post-producție în cadrul căruia participanții vor da feedback pe materialele video filmate și vor stabili tipul de material care va intra montaj și un atelier de montaj sub coordonarea mentorilor.

Despre Asociația HAPPY SHEEP STUDIO SRL

HAPPY SHEEP STUDIO SRL (prin brandul PATRUPETREI) plasează în centrul strategiei sale mai multe direcții de acțiune: Producția proiectelor de tip film documentar, iar ca referințe amintim, coproducție (producție, furnizare echipamente și DOP) „Lecția”, documentar regizat de Eliza Zdru, furnizare echipamente și DOP (Director de imagine ) „Imaginary Youth”, documentar regizat de Ruxandra Gubernat, produs de Manifest Film și co-produs de HBO și de Avanpost Media – documentarul a fost filmat pe o perioadă de patru ani și momentan este în stadiul de post-producție. Estimăm că documentarul va fi lansat în anul 2023.

Detalii: https://vimeo.com/patrupetrei