Prima seară a Festivalului aduce în faţă spectatorilor cinci reprezentaţii ale unor spectacole puternice, invitate din Târgu-Mureş şi Cluj:

Astfel de la orele 18.00 şi 21.00 pe scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va evolua Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, care prezintă „Dinte pentru dinte“ – un spectacol imaginat de regizorul Cristi Juncu după un text dramatic foarte jucat în ultima vreme pe scenele europene: „Zeul carnagiului” de Yasmina Reza.

Tot de la orele 18.00 şi 21.00 Sala Pictură a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti găzduieşte spectaolul „Karamazovii” după F.M.Dostoievski, pus în scenă de regizorul István Albu împreună cu actorii Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Deschiderea oficială a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va fi marcată în această seară, la ora 19.30, în foaierul Tapiserii al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, la primul etaj. Va fi un eveniment de înalta ţinută la care vor fi prezente importante personalităţi ale lumii culturale româneşti şi internaţionale.

Lansarea oficială a Festivalului va fi urmată, la ora 20.00, de spectacolul „Mein Kampf”, în regia lui Alexandru Dabija, o producţie a Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Un moment de teatru memorabil, care va putea fi urmărit şi în transmisiune directă oferită de Grand Cinema & More în cinci oraşe din ţară – Braşov, Constanţa, Piteşti, Timişoara şi Bucureşti – precum şi în trei capitale europene: Londra, Viena şi Chişinău, în spaţiile puse cu generozitate la dispoziţie prin parteneriatul de prestigiu încheiat cu Institutul Cultural Român şi în Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.