Proiect cultural creat de Asociația Culturală Manekino şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

BIEFF este cel mai mare eveniment din România dedicat filmului de scurtmetraj, având ca scop principal promovarea creaţiilor inovatoare și a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care, în acelaşi timp, explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. Selecția BIEFF include filme care prin subiect și temă combat prejudecățile și clișeele de orice tip, de la cele estetice până la cele rasiale și etnice. În acest mod BIEFF se constituie ca un factor de educare la nivel social, nu doar artistic, care își propune să încurajeze publicul în sensul deschiderii și receptivității față de diverse tipuri de alteritate și alte culturi.

Despre Asociația Culturală Manekino

Asociația Culturală Manekino a fost constituită în scopul susținerii mediului cinematografic românesc și a scenei de artă vizuală românească și, în particular, a producției cinematografice și artistice locale.

Detalii: www.bieff.ro