Proiect cultural creat de Asociația Animest şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023

A 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest va avea loc la București, în perioada 6-15 octombrie 2023. Principalele cinematografe vor fi Cinematograful Elvire Popesco și Cinemateca Eforie, iar Institutul Cervantes din București și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică vor funcționa ca spații alternative pentru proiecții și prezentări. Centrul CINETic, Institutul Goethe, Institutul Cultural Maghiar și Centrul Ceh vor oferi locațiile lor pentru ateliere și expoziții. ArtHub va funcționa ca sediul central al festivalului, unde vom avea birourile, proiecții speciale și unele dintre petreceri, restul fiind găzduite de alte cluburi consacrate. Tema principală a ediției va fi “Dansul”. Întreaga ediție a festivalului va pune un accent puternic pe incluziune și unitate, două valori fundamentale care sunt legate organic de dans. Tema se va manifesta în direcția generală de comunicarea a evenimentului (inclusiv vizualul principal), în secțiuni de proiecții tematice și în evenimente speciale în parteneriat cu entități din domeniu (cum ar fi Centrul Național al Dansului București). De asemenea, anul acesta vom celebra 100 de ani de la nașterea celui mai important autor român de film de animație, Ion Popescu Gopo, cu o secțiune specială dedicată lui în festival și prin pictarea unui mural și organizarea unui eveniment de video mapping pe Teatrul Odeon (cu sprijinul ICR, în curs de confirmare).

Despre Asociația Animest

Asociația Animest a fost înființată în 2014, având ca obiect de activitate organizarea de festivaluri de film și evenimente culturale. Scopul Asociației este de a promova filmul de animație, în general, și filmele animate românești, în particular, în România și în străinătate; de a susține educația cinematografică, și de a facilita mobilitatea culturală.

Detalii: www.animest.ro