4 zile de spectacole, expoziții, cinematografie și experiențe multiculturale în inima Bucureștiului

Asociația ESCU prezintă cea de-a treia ediție aniversară a evenimentului multicultural de anvergură, Festivalul Ambasadelor, având ca temă în acest an conceptul sugestiv de ONE World, fiind organizat în perioada                         7-10 septembrie la Grand Hotel du Boulevard, unde vor fi găzduite expozițiile de artă etnografică și conferințele inspiraționale, Cinema PRO, unde vor fi difuzate filme artistice și documentare recente din peste 15 țări, și Parcul Titan, locul de desfășurare al World Bazaar, cu spectacole de World Music şi dansuri din toate colţurile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii și workshop-uri multiculturale şi degustări de preparate culinare.

Festivalul a conturat pentru publicul din România un traseu prin care se poate călători, învăța și experimenta într-un mod cât mai dinamic și realist diferite forme de cultură, muzică, conversații, proiecții cinematografice, ceremonii și tradiții ale unor țări și civilizații care sunt reprezentate în România de ambasade, institute culturale, minorități și asociații etnice, dar și de organizații internaționale.

Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expoziție centrală comună, care va reuni ideea de “HAINA- mesaj universal al dialogului intercultural”, prin participarea a peste 30 de țări expozante. Această instalație multiculturală de artă textilă, prezentată în premieră, va fi înfățișată ca o călătorie itinerantă în jurul lumii prin intermediul costumelor tradiționale, fiind completată și explicată de elemente ilustrative precum fotografii, obiecte de artizanat și ceremoniale, țesături, proiecții și documentare, conturând un spațiu metaforă ce îmbină elemente tradiționale și moderne într-un concept colaborativ original, dedicat spectaculozității straiului popular.

Suntem foarte bucuroși să anunțăm, alături de prietenii și partenerii noștri că, timp de 4 zile, Festivalul Ambasadelor revine cu cea de-a treia ediție și propune cel mai provocator line-up de evenimente și expoziții de până acum, care va reuni și împleti magia şi expresivitatea marilor culturi ale lumii, alături de emoţia şi autenticul expresiei artistice româneşti. Festivalul Ambasadelor este un proiect unic prin specificitatea lui și are un impact cultural uriaș, întrucât interoghează posibilitățile de contact între culturi prin feluri de expresie foarte diferite. De aceea am simțit nevoia să adăugăm câteva elemente noi în programul festivalului din acest an: o expoziție centrată pe un singur aspect puternic identitar, dar și conferințe și dezbateri pe teme dedicate conexiunilor primordiale între culturi și țări, totul completat de un program artistic foarte bogat și incitant care ne invită pur și simplu să simțim la scară mică ce înseamnă să fim cu adevărat World Citizens”, a completat echipa de oganizare a Festivalului Ambasadelor.

Astfel, pe parcursul întregii săptămâni, publicul din București va fi invitat la o serie de evenimente, expoziții și momente artistice, care vor transforma capitala într-un mozaic cultural.

Programul General al Festivalului Ambasadelor ONE World 2017:

  • Grand Hotel du Boulevard: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 21, intersecție cu Calea Victoriei, 7-10 septembrie, program pentru public între orele 11:00-21:00. Intrare Liberă.

Expozanții panoramei culturale tradiționale și contemporane vor fi: Africa de Sud, Argentina, Angola, Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Centrul Cultural European Romano-Panarab, China și Institutul Confucius, Cipru, Coreea de Sud, Cuba, Egipt, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, India, Indonezia, Iordania, Lituania, Malaezia, Mexic, Peru, Pakistan, Republica Democrată Congo, Asociația Macedonenilor din România, Republica Moldova, Spania, Suedia, Chile, Croația, Uruguay, Uniunea Armenilor din România, Societatea Culturală Aromână, Siria, Tunisia, Yemen, Turkmenistan.

Conferințele vor avea loc în zilele de 8 și 9 septembrie: influenceri și speakeri cu poveşti captivante vor fi prezenţi în faţa publicului invitat pentru a-şi împărţi cunoştinţele, experienţele şi sfaturile lor, luând contact cu o arie extinsă de activităţi din domeniul multiculturalismului.

  • Cinema PRO: Bulevardul I. C. Brătianu nr. 6, 7-10 septembrie, program între orele 12:00-22:00. Intrare Liberă.

Proiecţii cinematografice cu poveşti puternice și autentice ce îi vor invita pe spectatori într-o călătorie fără precedent în aspectele identitare specifice țărilor și culturilor participanteVor avea loc proiecţii de fime din ţări precum Suedia, Brazilia, Belarus, Cipru, Rusia, India, Indonezia, Lituania, Peru, Mexic, Spania, Croația, Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, Cuba, Azerbaijan.

  • Parcul Titan: intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu, cu globul lumii, program 9-10 septembrie, între orele 13:00-22:00. Intrarea Liberă.

World Bazaar: standuri expoziționale, program artistic de World Music și dansuri tradiționale într-un program efervescent, plin de culoare și ritm și diverse workshop-uri și ateliere multiculturale, meșteșugari și artizani, food court de gastronomie tradițională prezentate de: Africa de Sud, Argentina, Angola, Brazilia, Bulgaria, Centrul Cultural European Romano-Panarab, China și Institutul Confucius, Coreea de Sud și Asociația Culturală Sarang Hanguk, Cuba, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, India, Indonezia, Iordania, Lituania, Malaezia, Peru, Pakistan, Palestina, Republica Democrată Congo, Republica Moldova, Spania, Ungaria, Uniunea Elena, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Armenilor din România, Societatea Culturală Aromână, Siria, Tunisia, Yemen. Dintre instituții vor fi prezente: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Biroul de Informare din România al Parlamentului European, Ministerul Turismului, Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați și Organizația Internațională pentru Migrație.

Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 va continua tradiţia deja stabilită din primii doi de viaţa a acestui proiect multicultural de a promova într-un mod cât mai autentic şi captivant cultura şi arta diferitelor tari şi minorităţi printr-o serie de experienţe culturale noi şi descoperiri care depăşesc graniţele continentale.

Mai multe informaţii despre Festival și despre programul evenimentului sunt disponibile:

 

http://www.festivalulambasadelor.ro/

https://www.facebook.com/embassiesfestival/

 

***

Despre Festivalul Ambasadelor

Festivalul este un eveniment produs și marca Asociaţia ESCU, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de ARCUB, prin Programul cultural București- Oraș Participativ 2017, organizat cu patronajul UNESCO Comisia Națională pentru UNESCO și al Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu Ministerul Turismului, Primăria Sector 3, Institutul European Român, Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României.

Parteneri strategici: Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO, AFI Cotroceni

Parteneri sponsori: Coca-Cola HBC Romania, Exim Bank, Art & Craft

Parteneri logistica: Filmarie, Event Stuff, Euromchrom, Hotel Ibis Gara de Nord

*** Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul sesiunii de proiecte culturale II/2017, Aria Patrimoniu Cultural Imaterial. „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”