În perioada 2 – 15 noiembrie comunitatea Liceului Teoretic Școala MEA și cea a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București vor fi mplicate în proiectul cultural Family Arts Project, coordonat de Valentina de Piante PFA, și realizat cu sprijinul Programului Cultural EȘTI București, finanțat prin ARCUB și Primaria Municipiului București, în co-producție cu Asociatia 4 Culture și WASP – Working Art Space and Production. Conceput ca parte a unui program amplu de educație artistică, în parteneriat cu diferite organizații și instituții din București, Family Arts Project cuprinde ateliere, un spectacol în premieră – rezultat în urma atelierelor, precum și o expoziție foto / video.

Premiera spectacolului va avea prezentarea publică la WASP  Sâmbătă, 14 noiembrie, la ora 12:00.

În cadrul atelierelor sunt invitați, în funcție de disponibilitate, și părinții, cursanți activi, alături de copiii lor.

*Programul poate suferi modificări ce nu țin de voința organizatorilor.

Derulat în perioada august-noiembrie 2015, Family Arts Project este un proiect cultural implementat de către o echipa de profesioniști cu experiență în domeniul dansului contemporan și al performance-ului, activitățile elaborate adresându-se segmentului de vârstă 6 ani – 18 ani, dar și familiei în întregul său, incluzând astfel părinții în activitățile creative.

Programul urmărește educarea unor generații care își păstrează și cultivă inteligența corporală, creativitatea și curiozitatea specifice copilăriei, generații care intră de la cele mai fragede vârste în contact cu tehnologia și au nevoie de unelte și strategii inteligente de poziționare și relaționare în societate, de corpuri și minți îndrăznețe. Atelierele din cadrulFamily Arts Project abordează aspecte esențiale ale artei performative într-un context interdisciplinar, educativ, participativ și special gândit pentru segmentul de vârstă căruia i se adresează. Programul cuprinde ateliere care se vor desfășura sub formă de cursuri cu durata de 1h-1h30m formate ateliere – eveniment, un atelier dedicat familiei, realizarea și prezentarea unei producții care coaguleaza rezultatele atelierelor, și o expoziție care cuprinde desenele și imaginile dinamice realizate în cadrul atelierelor, fotografii și mărturii audio ale celor implicați în proiect.
Producția va fi coordonată de Valentina de Piante care va utiliza potențialul creativ al fiecărui participant și va coagula rezultatele într-o formă de spectacol care își propune să se adreseze în egală măsură copilului și adultului.

Proiectul își propune să raspundă lipsei unor programe de educație culturală dedicate copiilor și tinerilor sub 18 ani, a unor producții de calitate ce pot fi realizate prin implicarea familiei și prezentate public, precum și a lipsei unei viziuni și înțelegeri la nivel national asupra rolului educativ al culturii în dezvoltarea armonioasă și inteligentă a individului și a relațiilor acestuia cu societatea și familia. Având ca principal argument influența societatii contemporane asupra dezvoltării copiilor, și nevoia de permanentă cautare a unor metode noi, actuale, în domeniul educației artistice timpurii, proiectul propune o abordare inovatoare și creativă, prin activități interdisciplinare, stimulând imaginația și modul de comunicare non-verbal.

Cu o experiență vastă în predarea dansului contemporan, a metodelor somatice de conștientizare corporală și a atelierelor de improvizație și creație artistică, precum și în conceperea a diferite producții recunoscute la nivel national și internațional, Valentina de Piante își aduce în acest proiect experiența personală, întrunind astfel toate calitățile pentru o înțelegere complexă și globală a valorii exprimării artistice și educației culturale a celor mai tineri membri ai familiei.