EXOD 2.0 #jocdesocietate – instalație performativ-documentară

 

București

Biblioteca Națională a României

9, 10, 11 noiembrie 2015

 

Live din Vaslui ! Probleme, drame, copii lipsiți de educație, o lume despre care credem că știm totul pentru că presa întreagă a arătat cu degetul fapte și oameni. Însă de unde încep problemele? Care sunt adevăratele cauze ale rătăcirilor ? Cine și ce alege?

Cu promisiunea de a încerca să răspundă câtorva dintre întrebări, Catinca Drăgănescu și Valentina Zaharia au pornit acum 6 luni la drum urmărind exodul femeilor plecate la muncă în Italia și impactul în familiile lor rămase în țară. Angrenând artiști din domenii diferite, explorând împreună și documentând, au reușit să găsească unghiul potrivit din care să ne îndemne să privim  EXOD 2.0 #jocdesocietate – instalație performativ-documentară.

Un proiect îndrăzneț și obiectiv, însoțit de dezbateri, care va reuși cu siguranță să se transforme într-un eveniment . Coordonat de  Catinca Drăgănescu care semnează și textul, susținut de 4 actrițe de excepție – Mihaela Teleoacă, Silvana Negruțiu, Mihaela Sîrbu și Valentina Zaharia, alături de Alexei Turcan – muzician, Robert Erdes – artist video – Les Ateliers Nomad, Matei Dersidan – arhitect, Alexandra Dincă – antropolog, Vlad Bîrdu – fotograf, Ionuț Popescu – video editor și Adrian Petrariu – light designer, cu sprijinul Andreei C. Hristu, EXOD 2.0  #jocdesocietate se va desfășura pe 9,10 și 11 noiembrie la Biblioteca Națională a României începând cu orele 18:00.

Intrarea este liberă, rezervările se fac la adresa contact@womenatwork.ro și la telefon 0753595932.

 

Un proiect susținut de Teatrul Mignon, Asociația Beneva, Biblioteca Națională a României, Les Ateliers Nomad, Musette Group, AVON, World Vision, Asociația Telefonul Copilului.

 

Proiectul este finanţat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul programului “EȘTI BUCUREȘTI”.

Parteneri media: Scena.ro, Ziarul Metropolis, Muze și Arme, Mișcarea Oamenilor Visători, 24Fun.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi accesând pagina Facebook de eveniment, siteul exod.womenatwork.ro și pagina proiectului www.facebook.com/EXOD2.0.