Proiect cultural creat de Asociația Șangri-La Artistic Ground şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

„Ecosistem – Festival Internațional de Arte Performative”, aflat la a doua ediție, este un proiect multidisciplinar și incluziv care aduce în atenția publicului formatul de performance, reunind artiști independenți din Europa preocupați de probleme sociale actuale. Festivalul se va desfășura în perioada 23-27 august în locații convenționale și neconvenționale din București, outdoor și indoor și este alcătuit din 7 performance-uri internaționale și naționale, ateliere pentru amatori și profesioniști, intervenții în spațiul public, o instalație performativă, lecturi, un concert, dezbateri, un eveniment de storytelling, o lansare de carte, proiecții de scurtmetraje și videoperformance. O parte dintre evenimente vor fi disponibile și online pe paginile festivalului. Toate activitățile proiectului se înscriu în tema „Fear(s) of Global Warming”, în cadrul căreia ne-am propus să reflectăm asupra anxietăților omului contemporan în raport cu transformările mediului în care trăiesc. Proiectul acționează în direcția dezvoltării legăturii emoționale a locuitorilor Bucurestiului cu spațiul cultural și fizic al orașului, a ofertei culturale și a publicului dedicat prin participativitate, accesibilizare, educație culturală și activare a spațiului public din cartiere. Evenimentele festivalului sunt dedicate întregii comunități bucureștene și includ activități atât pentru copii, cât și pentru adulți, public larg și profesioniști. Festivalul va explora performativitatea în cadrul diferitelor arte: teatru, dans contemporan, muzică, poezie, arte vizuale, aducând în prim plan raportarea la mediu ca spațiu personal și comunitar și anxietățile legate de schimbările pe care le suferă acesta.

Despre Asociația Șangri-La Artistic Ground 

Asociația Șangri-La Artistic Ground este o asociație culturală înființată în anul 2020, din nevoia de experiment în spațiul cultural, ce are ca scop dezvoltarea unei comunități interdisciplinare și incluzive de artiști tineri care să colaboreze pentru a crea produse artistice calitative și rețele creative și educaționale durabile.

Detalii: www.sangrilaartisticground.com