Proiect cultural creat de Păun C. Ioana PFA şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Dreamers este un proiect de performare-a-subconștientului și pornește de la visul fiecărui vizitator. Un container itinerant – VIS – circulă în trei locații publice din București la începutul toamnei 2023. Înainte să intre în spațiu, vizitatorul își descrie cel mai puternic vis recent, folosindu-și smartphone- ul și un link. Cu ceea ce numim Dream Machine*, procesăm automat visul extrăgând din el arhetipurile, temele, emoțiile, paleta de culori și asocieri cromatice, personajele. Procesul complex de analiză a visului construiește în interiorul containerului o lume vizuală, fizică și sonoră croită doar pentru vizitator, în care acțiunile îi vor fi ghidate într-un performance- instrucțional. Containerul VIS este intim și conține un arsenal de materialități ce vor fi modulate scenografic – obiecte moi, substanțe lichide, props-uri tactile și senzoriale, lumini, mirosuri – adaptându-se fiecărui vis în parte. O voce calmă va conduce încet vizitatorul într-o serie de coregrafii simple și puternice ale propriului subconștient: gesturi, acțiuni, mișcări – repetitive sau bruște, încete sau abrupte, blânde sau abrazive. Acest show auto-performat, fără actori sau public, traduce în imagini live dorințe profunde, frici, emoții reprimate, gânduri și simboluri ale subconștientului lor. Fiecare spectacol durează 15 minute, este unic și va fi cunoscut numai de către vizitator.

Despre Ioana Păun

Ioana Păun (www.ioanapaun.com) este regizoare și performance artist ce lucrează și cercetează internațional de peste 10 ani. Proiectele ei au fost susținute de instituții internaționale importante precum Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Theatre les Tanneurs, MuseumsQuartier. Ioana a fondat Programului de Arte Performative al MNAC, printre primele de acest gen din România, producând peste 30 de artiști emergenți locali și regionali.

Detalii: www.ioanapaun.com