Asociaţia Art Conservation Support a lansat în luna iunie proiectul cultural „Despre restaurare”. Despre patrimoniul cultural material și cum interacționăm cu el, despre moștenirea culturală și de ce este importantă, despre tehnici de lucru și materiale, despre intervenții și cum au fost făcute, acestea sunt câteva dintre ideile abordate în activitățile pe care urmează să le derulăm în continuare, în perioada iulie – noiembrie 2016.

Și pentru că este vară, a venit momentul să invităm copiii la povești. Povești altfel, cu balauri cu șapte capete ce apără o comoară de mare preț. Nu-i Lâna de Aur, nici Perla sau Apa Magică. E ceva și mai valoros, mai aproape de noi și de realitate.

Haideți să aflăm împreună despre ce este vorba, să descoperim comoara, să o cunoaștem și să o prețuim! Vă așteptăm pe toți cei care iubiți poveștile, dar mai ales pe copiii cu vârste între 7 și 12 ani, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, Sala Acvariu, în perioada 7 – 28 iulie 2016, în fiecare zi de marți și joi, începând cu ora 17.30.

Vom povesti cu imagini, ne vom imagina, vom picta pe traistuțe pe care le vom lua acasă. Persoana de contact pentru detalii și înscrieri la atelierele de educație culturală: Anca Dină, email: office@acs.org.ro, telefon: 0785 263 789.

Activitatea face parte din proiectul cultural ”Despre restaurare” de cofinanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București Orașul In-Vizibil, având ca parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, DUCT S.R.L., CERECS Art S.R.L., Iorux Trade S.R.L., Danart Import Export S.R.L., Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif din București.

În cadrul proiectului, mai pregătim tururi ghidate pentru tineri și copii însoțiți de părinți, rude, prieteni ori profesori la monumente de patrimoniu cultural bine restaurat (Casa Mincu și  Mănăstirea Stavropoleos din București).

Începând cu luna iulie, vom oferi proprietarilor și administratorilor de patrimoniu o serie de informații utile pentru conservarea propriilor clădiri sau obiecte de patrimoniu cultural, în articole publicate pe www.paginarestaurarii.ro.  Este important să știm cum să ne îngrijim casa, la ce să fim atenți ca să nu se strice, cum ne întreținem obiectele de valoare, în ce condiții de microclimat să le păstrăm, cum le transportăm dacă este necesar. Odată cu toamna, vom deschide și o serie de workshop-uri pentru specialiști și viitori specialiști din domeniul restaurării.

Dacă faceți parte dintre cei cărora le pasă de patrimoniul cultural, vă invităm să ne urmăriți săptămânile ce urmează. Vă vom ține la curent cu activitățile pe care le vom organiza, cu locul și programul de desfășurare pe website-ul www.paginarestaurarii.ro sau www.acs.org.ro.

”Despre restaurare” este un proiect cultural cofinanțat și de către Administrația Fondului Cultural Național, cu activități ce consideră patrimoniul cultural din mai multe părți ale țării.