– proiect de incluziune culturală și socială –

 

“În zodia peștelui” (după „Iona”, de Marin Sorescu) este un spectacol de dans contemporan, interpretat de către copii din sistemul de protecție specială, în urma unui program intensiv de cursuri de dans, realizat cu sprijinul ARCUB și DGASPC 3. Reprezentațiile vor avea loc pe 7, 8 și 9 octombrie, ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional Replika.

Spectacolul pornește de la predispoziția, specific umană, de a fi mereu în mișcare, de a căuta mereu ceva nou, chiar dacă nu suntem siguri care este obiectul căutării. Simțim adesea că ne scapă ceva printre degete, că nu putem fi complet fericiți, că după fiecare revelație se deschide o nouă întrebare.

Transpus într-o formă pe înțelesul copiilor mai mici și mai mari, povestea îl poartă pe pescarul ghinionist Iona de pe malul însorit al mării, în burta unui pește uriaș, din care se va strădui, cu ajutorul prietenilor săi imaginari, să se elibereze, singura sa dorință fiind să mai simtă încă o dată mirosul brizei binefăcătoare de afară.

Proiect cultural finanțat de către ARCUB, în cadrul Programului cultural ”București – Orașul in-vizibil” 2016.

Coregrafie: Camelia Neagoe

Distribuție: Carmen Pândaru, Ștefania Vasile, Daniel Lazăr, Claudiu Mihai Gheorghe, Iasmin Ciucișan, Sonia Rusu, Mariana Cristache, Alexandra Gondoș, Andrei Danciu, Izabela Cristache, Ana-Maria Stoica.

Voce: Eugen Iustin

Text: Iona – Marin Sorescu

Durata: 45 min.

Accesul gratuit, pe bază de rezervare la:

e-mail: camelia.neagoe@gmail.com

tel: 0720 094 774

Despre proiectul “Dansul deschide”: http://dansuldeschide.ro/

https://www.facebook.com/dansuldeschide/

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/258864291181450/