În cadrul programului educațional 2015, ARCUB găzduiește marți, 3 februarie, la 10.30, conferința de presă „Copilul între Galaxia Gutenberg și tehnologia modernă”, la Ceainăria ARCUB.

 

În acest context, Asociația Dascălilor Români, Asociația Părinților și Profesorilor Ortodocși „Sfântul Grigorie Palama”, împreună cu Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă, în parteneriat cu ARCUB, vor lansa două materiale didactice inedite concepute conform programelor școlare:

 

1.Îndrumător de Arte Vizuale pentru clasa pregătitoare și clasa I, la care au lucrat „timp de șapte ani, treizeci de adulți (specialiști în psiho-pedagogie, critici și istorici de artă, filologi, artiști, muzicieni, actori, fizicieni, juriști, teologi) și o mie de copii…”.

 

2.Memorator – Îndrumător de matematică pentru clasa a V-a, care își propune și reușește, pentru prima dată, să arate drumul corect spre înțelegerea matematicii, „ca o știință frumoasă, ascunsă elevilor din cauza unor programe școlare greșit alcătuite, prea încărcate, cu chestiuni secundare și fără suficiente legături cu viața”.

 

Invitat special: Dr. în Bioetică și Biofizician Virgiliu Gheorghe – autor al unor lucrări de referință în domeniul audiovizualului.