ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, evenimentul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care va avea loc luni, 7 aprilie 2014, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui), între orele 18.30 – 21.00.

 

Programul cuprinde un spectacol de muzică şi dans, susţinut de copii din unităţile de învăţământ din Bucureşti, precum Liceul de Muzică „George Enescu” sau Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”.

 

Începând din anul 2012, elevii din școlile românești își pun în valoare talentele, competențele și abilitățile, prin implicarea în diferite activități de tip non-formal, în cadrul programului „Școala Altfel”. Astfel, Ministerul Educației le oferă tinerilor posibilitatea de a se implica în proiecte menite să le dezvolte pasiunea pentru domenii diverse, dar și de a înțelege în mod practic societatea în care trăiesc. Dascălii sunt sustinuți la rândul lor să-și pună în valoare creativitatea, găsind activități prin care să stimuleze interesul tinerilor. Ei sunt încurajați să dezvolte relații cu organizții care doresc să se implice în activități cu caracter social. Fie că au vizitat Palatul Parlamentului și muzeele din București, fie că și-au expus în spații special amenajate desenele și picturile, ori au fost protagoniștii spectacolelor de dans, muzică și teatru, tinerii au avut ocazia de a-și evidenția calitățile și de a învăța într-un alt context decât cel din școală.

 

Oportunitatea proiectului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” constă așadar în implicarea tuturor copiilor (preşcolari sau elevi) şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor. Programul își propune să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curricumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte non-formale.