Pe data de 1 septembrie, începând cu ora 17:00, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție de excepție ce poartă titlul de ,,Bucureștiul Nevăzut”. Proiectul este finanțat de ARCUB și are drept scop evidențierea aspectelor pozitive, frumoase și necunoscute ale locurilor mai puțin vizibile din București. Evenimentul expozițional este conex concertului extraordinar SOIRÉE STRADIVARIUS de la Ateneul Român. Expoziția reunește lucrările artiştilor Sanda Buțiu, Daniela Donțu, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Marilena Murariu, Nadejda Lungu și Silviu Parascan. Proiectul cu titlul ,,Bucureștiul Nevazut” reprezinta prin lucrari de arta zonele periferice ale orașului.

 

Încărcat de istorie, Bucureștiul se remarcă prin moștenirea arhitecturală  și artistică, locuitori grăbiți să se identifice cu ritmul alert și poveștile clădirilor umbrite de timp. În acest context urban, în continuă mișcare reperele de identificare ale orașului s-au concentrat pe zonele centrale, eclipsând prin diversitatea și unicitatea lor monumentele aflate la periferie. Etapele de dezvoltare ale orașului poartă amprenta istoriei iar mărturiile trecutului se regăsesc și în cartierele periferice pe a căror străzi se ascund povești nespuse. Lista monumentelor istorice din București înregistrează situri arheologice și monumente de arhitectură  de o deosebită importanța istorică pe teritoriul mai multor cartiere periferice ale orașului. Cartierele periferice, construite concomitent cu întemeierea orașului, constituie nevăzutul căci istoria și monumentele acestor locuri sunt necunoscute atât locuitorilor cât și străinilor care ne vizitează.

Pentru că arta înseamnă comunicare, proiectul ,,Bucureștiul Nevăzut”, scoate la lumină cartierele necunoscute ale orașului prin lucrări de pictură. Vizita de cercetare a vizat cartierele Băneasa, Voluntari, Bucureștii – Noi, Chitila, Giulești, Militari, Pantelimon și Berceni. Artiştii, inspiraţi de diversitatea locurilor vizitate, au sintetizat un bagaj vizual generos pe care îl oferă publicului din perspectivă contemporană.

 

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

Proiect finanțat de ARCUB prin programul București Orașul In-Vizibil 2016.