Proiect cultural creat de Asociația CINE CINE şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Bucharest Short Film Festival [BSFF] [www.bucharestshort.ro] este un eveniment gândit cu și pentru artiști contemporani, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă și cât mai creativă. Lansat în 2016, BSFF este un festival internațional de film de scurtmetraj, ce reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, având ca scop recunoașterea, prezentarea și răspândirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurtmetraje internaționale, din categoriile: Animație, Documentar, Drepturile omului, Experimental, Ficțiune, Student. Motivația echipei festivalului și a publicului BSFF este pasiunea pentru filmul bun. BSFF oferă publicului o experiență aparte, interesantă și utilă, educativă, prin prezentarea unui conținut excepțional. O călătorie vizuală în care inovația și creativitatea sunt prioritare. Festivalul invită în România artiști străini în premieră, artiști cu o voce nouă și curajoasă, care reflectă, prin ceea ce creează, perspectivele generațiilor noi. Ei sunt o sursă de inspirație pentru debutanții români din domeniul cinematografiei. Sunt artiști moderni, inovatori, cu o viziune originală și cu o energie creativă aparte, acestea fiind principalele motive pentru care sunt invitați în cadrul festivalului nostru. În fiecare ediție BSFF au fost prezentate filme selectate sau premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume, precum: Premiile Oscar (Academy Awards), Annecy, BAFTA, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno, Sundance, Toronto, Tribeca, Palm Springs, etc. BSFF are scopul de a susține excelența, creativitatea și inovația în arta cinematografică, prin promovarea și difuzarea acesteia către un public cât mai numeros și divers posibil, atât pentru a susține cultura cinematografică din România, cât și pentru a participa la ceea ce înseamnă educația prin artă, cultură și creativitate, ca mijloace de educație pentru diverse categorii de vârstă și ca metodă de promovare a artei, culturii și a gândirii obiective. Ediția a VIII-a BSFF va avea loc în perioada 4-10 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului și Galeria RAM. În ediția curentă va fi prezentată o nouă selecție formată din minimum 50 de filme excepționale, selectate și premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume.

Despre Asociația CINE CINE

Asociaţia Cine Cine este înființată de către fondatorul și directorul festivalului Bucharest Short Film Festival [BSFF], al cărei scop este promovarea artelor vizuale și a culturii cinematografice, prin organizarea de evenimente culturale și artistice – festivaluri de film de scurt și lung metraj, proiecții cu public a filmelor cinematografice, workshop-uri de creație de film, promovare și distribuție de filme cinematografice.

Detalii: bucharestshort.ro