Global Game Jam, cel mai mare game jam din lume, revine la București pentru al 5-lea an la rand. Evenimentul va da startul unui nou val de creativitate în sfera jocurilor, la nivel mondial. În 2019 au fost create peste 9000 de jocuri la nivel global și 26 de jocuri în Bucuresti cu peste 92 de participanți. 

Bucharest Global Game Jam va avea loc în perioada 31 ianuarie – 02 februarie, la Arcub Gabroveni și este organizat de către echipa Game Heroes, Bucharest Global Game Jam împreună cu Cinetic (UNATC) și RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri din România) cu sprijinul ArCub și al Primăriei București

Creează un joc într-un weekend

Pornind de la o temă centrală, participanții din 113 țări în peste 860 de locații lucrează concomitent pentru a crea un joc pe parcursul weekendului.

Chiar dacă participanții nu au mai realizat un joc până acum, Bucharest Global Game Jam este o oportunitate perfectă, mai ales în condițiile în care evenimentul nu este o competiție, ci încurajează cooperarea între participanți. În cadrul evenimentului se pot crea atât jocuri digitale cât și non-digitale. Evenimentul este de tipul BYOD (Bring Your Own Device) pentru dezvoltatorii de jocuri digitale, participanții trebuind să vină cu propriile dispozitive.

În edițiile anterioare s-au realizat jocuri single player, multiplayer, card games și board games, diversitatea de teme și platforme fiind încurajată. Multe dintre prototipurile de joc realizate aici au devenit jocuri pe deplin funcționale.

Toate proiectele sunt protejate prin licența Creative Commons.

 

Participă la Bucharest Global Game Jam

Bucharest Global Game Jam începe la ora 16:00 vineri, 31 ianuarie și se încheie la ora 18:00 duminica, 02 februarie. Tema se va dezvălui vineri, la ora 18:00, iar până atunci participanții vor putea lua parte la niște scurte talk-uri din partea Game Heroes, RGDA și Cinetic. Organizatorii vor asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea jocurilor, inclusiv asigurarea principalelor mese. Înscrierea este gratuită, iar oricine are peste 18 ani poate participa.

Înscrierile se pot face accesând pagina principală a evenimentului.

„Facem cu toții parte dintr-o industrie vie, care se schimba constant. O industrie creativa. Producători, programatori, designeri, artiști, compozitori – toata lumea trebuie sa fie creativa si sa contribuie în procesul de dezvoltare a unui joc. Din păcate – sa iti antrenezi creativitatea nu este ceva foarte intuitiv. Game Jam-urile sunt cel mai bun mod de a-ti antrena creativitatea, la fel cum și dansatorii devin mai buni, dansand – așa și un dezvoltator de jocuri devine mai bun, facand jocuri mai multe. Unii se întreabă care este cea mai buna metoda de a “intra” în industria jocurilor – iar răspunsul este unul simplu – sa faci jocuri. 

Este foarte simplu sa participi la un Game Jam, sa incepi un mic proiect care va introduce ceva inovativ, și apoi sa iti dai seama ca, fie nu este deloc distractiv, fie este foarte ambițios, sau pur și simplu nu este așa de inovativ precum credeai ca o sa fie. Si asta este in regula. Pentru ca ai lucrat doar un weekend la joc. ”

— a declarat Francisc Apostu, organizator Bucharest Global Game Jam.