18 APRILIE, ORA 21:00

PIAȚA „GEORGE ENESCU”

 

Primăria Capitalei, prin ARCUB, va organiza, în perioada 18-21 aprilie, între orele 20:00 și 23:55, Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, unul dintre cele mai spectaculoase și de impact evenimente ale Bucureștiului.

În deschidere, joi, 18 aprilie, ora 21:00, celebrul artist francez Bob Sinclar va susține un concert în Piața „George Enescu”, precedat de un warm-up cu DJ ANDI, de la ora 20:30.

SPOTLIGHT este cel mai mare festival din România dedicat luminii și tehnologiilor din acest domeniu și include anual o serie de instalații de lumină, proiecții video, proiecte de iluminat arhitectural sau instalații artistice interactive ale artiștilor locali și internaționali.

La fel ca în anii anteriori, traseul principal al Festivalului Spotlight este Calea Victoriei, completat de spațiile din Strada Lipscani și din Piața Universității, care vor găzdui instalații interactive, sesiuni de video-mapping și multe altele, într-o atmosferă ce va transforma Bucureștiul într-un adevărat Oraș al Luminilor, în care clădiri emblematice, încărcate de istorie, vor spune povestea modernă a spațiului urban.

Astfel, clădirea CEC va găzdui un video mapping intitulat „Brâncuși”, care este o interpretare a operei celebrului artist român, pe când Palatul Telefoanelor va traversa, într-o singură zi, toate anotimpurile, grație video mappingului “Wheel of Time”.

Instalațiile și proiecțiile artiștilor din România, Franța, Canada, Australia și Marea Britanie vor atrage publicul prin ineditul, culoarea și dinamismul lor, invitându-l să se dea în balansoarele luminoase ale instalației “Wave-Field” de la Muzeul Național de Artă al României, să joace ping-pong la Cercul Militar Național, grație instalației “Lightpong”, să se fotografieze cu niște creaturi stranii luminoase numite “Luminuits”, să admire neoanele suspendate în aer ale instalației “Tensegrity”, ce sfidează gravitația, să urmărească iepurele luminos din “Intrude” și multe altele, care vor face ca noaptea și orașul să capete o viață și un ritm de vis.

Ediția a cincea a Festivalului Spotlight marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema aleasă: EuropeLights.

Pe parcursul celor patru luni de desfășurare a Sezonului în România, programul va cuprinde peste patru sute de activități artistice, culturale, științifice și educaționale, organizate de instituții partenere din cele două țări. Proiectele prioritare ale Sezonului sunt colaborările dintre operatori culturali publici și privați, instituții, școli, universități, companii, creatori români și francezi etc.

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii deschide Sezonul România-Franța 2019 la București, pe 18 aprilie, colaborarea dintre cele două țări concretizându-se în cadrul festivalului prin numirea directorului și producătorului Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik, ca director artistic al ediției din 2019 a Spotlight, dar și prin alegerea unui artist francez, Bob Sinclar, pentru concertul de deschidere.

 

Partener internațional: FÊTE DES LUMIÈRES LYON

Parteneri: E-Distribuție Muntenia, Reprezentanța Comisiei Europene în România

********************

Fii la curent cu toate noutățile Spotlight:

www.arcub.ro; www.spotlightfestival.ro

https://www.facebook.com/spotlightbucharest/

Facebook event >>> https://www.facebook.com/events/2504925359739533/

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!