Telefonul din colțul străzii este un spectacol de teatru itinerant, parte a modulului educațional cu același nume dedicat liceenilor din București.

Purtând titlul uneia dintre cele mai cunoscute poezii scrise de poetulCristian Popescu, proiectul inițiat de Asociația Culturală Control Ncuprinde două laturi: un spectacol de teatru-dans creat pe baza poeziilor semnate de Cristian Popescu și o sesiune de discuții aplicate cu adolescenții bucureșteni.

Telefonul din colțul străzii este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Ești București 2015.
Îmbinând teatrul, dansul și fotografia, spectacolul Telefonul din colțul străzii își propune să inițieze tânărul public bucureștean atât în înțelegerea importanței rolului scriitorului Cristian Popescu în istoria literaturii române, cât și în descoperirea și înțelegerea unui alt tip de manifestare culturală – un spectacol de teatru-dans de tip performance.

Spectacolul a fost creat de Oana Răsuceanu alături de actorii Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Cristian Popa și George-Albert Costea.

Decorul și costumele poartă semnătura scenografei Andrada Chiriac, iar muzica a fost compusă de Sebastian Hamburger.

Imaginile video și fotografiile care întregesc spectacolul pe parte de proiecție video au fost realizate de fotograful Adi Marineci.

PROGRAMUL COMPLET:

Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti” (27.10, ora 17.30)

Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes” (29.10, ora 16.30)

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” (02.11, ora 17.30)

Liceul Teoretic „Jean Monnet” (03.11, ora 17.30)

Colegiul Național Sf. Sava (03.11, ora 12.30 & ora 18.30)

Fiecare reprezentație va fi urmată de o sesiune de discuții cu tinerii spectatori și echipa de creație.

La discuție vor participa, de asemenea, și o serie de invitați speciali, precum scriitorii Florin Iaru și Cristian Tudor Popescu, care vor dialoga cu liceeni pe baza textelor lui Cristian Popescu și vor puncta importanța acestui autor, prea puțin cunoscut tinerei generații.

Modulul educațional și spectacolul Telefonul din colțul străzii se inspiră, întru totul, din lumea scrierilor lui Cristian Popescu și își propun să ofere adolescenților spectatori posibilitatea descoperirii acestei lumi aparte și unice create de Popescu în volumul său „Cuvânt înainte” (publicat în 1988).
Telefonul din colțul străzii este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Esti Bucuresti 2015.

5.