Arhiva de arhitectură: casele arhitecților din București
Proiectul „Arhiva de arhitectură” a înregistrat o audiență și participare record în luna septembrie: peste 3000 de vizitatori unici și peste 5000 de pagini vizualizate pe site-ul www.arhivadearhitectura.ro precum și peste 300 de copii beneficiari ai atelierelor de istoria orașului și arhitecturii bucureștene organizate în Casa Mincu, Grădina cu artiști și Festivalul medieval de la Curtea Veche.
În cadrul proiectului am realizat și tipărit trei materiale: broșura „Casele arhitecților din București”, Caiet de activități de istoria artei și arhitecturii și „Pe urmele arhitectului Cristofi Cerchez prin București”. Toate lucrările sunt distribuite gratuit participanților la evenimentele organizate în cadrul proiectului.
În perioada următoare vom continua cu prezentarea unor noi articole pe www.arhivadearhitectura.ro, atât în rubrica locuințelor cât și în galeria arhitecților. Valorificarea cercetării se va realiza în cadrul unei prezentări din 1 octombrie, la Iași, la Simpozionul „Monumentul – Tradiție și viitor”, unei conferințe la Palatul Suțu, în data de 8 octombrie, printr-un tur ghidat în Casa Mincu în 20 octombrie și prin partea a doua a conferinței „Arhitecți și ingineri germani în București” la Casa de cultură „Friedrich Schiller” în 5 noiembrie. De asemenea, atelierele pentru elevi vor fi organizate în mai multe școli și licee bucureștene.
Finanțatori:
Proiect cultural co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din „Timbrul arhitecturii”
Proiect editorial online co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiect cultural co-finanţat de A.R.C.U.B. și P.M.B. în cadrul Programului cultural „Ești București”
Parteneri ai proiectului: Arhivele Naționale ale României, Muzeul Municipiului București, Casa de cultură „Friedrich Schiller”, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Orașul lui Bucur, Bucureștii Vechi și Noi, Idei Urbane, Arhitext, Analiza istorico-arhitecturală, Bună dimineața, București!, Asociația Arche, Evo Conta, Logotype