Din motive de sănătate, pianistul Carsten Dahl nu va mai putea susţine concertul PianO ConcertO, programat în seara aceasta, de la orele 20.00, la Sala ARCUB.

 

Concertul urmează să fie reprogramat pentru o dată ulterioară.

 

Biletele achiziționate până în prezent pot fi reprogramate (cu telefon prealabil) la alte spectacole de jazz din seria ARCUB 18 ANI. 

 

Cei care doresc să păstreze biletele sunt rugați să sune pentru reprogramare la numărul: 0768.091.998 sau 021.319.26.91 până miercuri (28.05), in intervalul 10.00 – 17.00.

 

Persoanele care doresc să obțină contravaloarea biletelor sunt așteptate în perioada 17 -28  mai,  la Casa de bilete ARCUB, din strada Batiște nr. 14 in timpul programului de lucru. 

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Seria de evenimente ARCUB 18 ani continuă cu un concert al unuia dintre cei mai mari artiști şi compozitori de muzică emergentă, Carsten Dahl, considerat un fenomen pe scena daneză a jazz-ului. Noul său album, „Papillon” va fi prezentat publicului bucureştean în cadrul spectacolului PianO ConcertO de pe scena ARCUB, în seara de 17 mai, de la ora 20.00.

 

Carsten Dahl este cunoscut în Europa atât ca pianist de jazz, cât şi în calitatea sa de compozitor de muzică clasică. Talent incontestabil şi maestru al improvizaţiei, el reuşeşte să creeze, pentru ascultătorii săi, o nouă dimensiune spirituală. Albumul „Papillon” se doreşte a fi, după cum compozitorul însuşi mărturiseşte, un poem sublim despre lupta artistului de a revărsa frumuseţe într-o lume pragmatică, lipsită de sensibilitate. Jazz-ul devine, în spectacolele lui Dahl, o experiență incitantă, emoționantă, profundă.

 

Originile muzicii lui Carsten Dahl se regăsesc în operele lui Glenn Gould, Keith Jarrett, Bill Evans şi Bud Powell, de la care pianistul a preluat gustul pentru maniera excentrică de a interpreta jazz; ulterior, acesta s-a dedicat artei improvizaţiei, atât în reprezentaţiile solo piano, cât şi alături de trupa Carsten Dahl Experience. Pianistul a performat alături de Ulf Wakenius, Hanne Boel, Lars Danielsson și mulți alții. Unul dintre cele mai interesante proiecte realizate de  Carsten Dahl l-a adus alături de renumita trupă „Classical Ensamble Midwest”, împreună cu care a compus coloana sonoră a  filmului „Metropolis”, în regia lui Fritz Lang.

 

Recitalul Carsten Dahl, din seara de 17 mai, succede două evenimentele muzicale desfășurate în cadrul seriei aniversare ARCUB 18 ani, respectiv concertul Impressions from Pangaea, susținut de Teodora Enache, alături doi artiști de talie internațională, Lars Danielsson şi Xavier Dessandre Navarre, și recitalul Zoli Toth – Bach in ShowBiz. De asemenea, în zilele premergătoare concertului Carsten Dahl, iubitorii de fotografie pot admira expoziția Silent Places, semnată de Oleg Mutu și deschisă între 13 și 15 mai, în intervalul orar 10.00 – 20.30.

 

Concertul este realizat de ARCUB, în parteneriat cu Green Hours ITINERANT.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro. Preţ bilet 35 RON.

 

Vezi Evenimentul pe Facebook

Articole recente