PROGRAM DE MICROGRANTURI PENTRU PROIECTE COMUNITARE

IDEILE CREATIVE TRANSFORMĂ COMUNITATEA TA ÎN BINE.

PROPUNE ȘI TU UN PROIECT!

1200x628

Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare este un apel de idei urmat de un incubator de proiecte comunitare adaptate nevoilor cartierelor Bucureștiului. Proiectul inițiat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară București are scopul de a contribui la descentralizarea ofertei culturale din oraș și are în vedere consolidarea și dezvoltarea capacității de organizare și acțiune a grupurilor informale și a persoanelor cu spirit de inițiativă și interes în dezvoltarea sectorului creativ din cartierele bucureștene.

Inițiativa vizează oferirea de microgranturi, în urma procesului de selecție, pentru grupuri de inițiativă, vecini și prieteni implicați în viața comunității. Valoarea totală a fondului dedicat acestui program se ridică la suma de 135.000 LEI brut, care va putea fi alocată unui număr maxim de 15 proiecte de activare culturală. Fiecare proiect selectat va primi suma maximă de 9.000 LEI brut.

Programul de microgranturi urmărește:

  • Activarea potențialului local de producție culturală prin încurajarea proiectelor mici, dar fezabile;
  • Coagularea comunității în jurul unui proiect cultural comun, în beneficiul tuturor și gestionat prin colaborare și implicare voluntară;
  • Încurajarea unei abordări de jos în sus, privind asumarea spațiul public și implicarea locuitorilor în viața comunității;
  • Regândirea relației dintre locuitori și instituțiile publice de cultură, văzute ca potențiali parteneri în animarea vieții din cartiere, prin dezvoltarea unei relații de încredere și colaborare.

Zona de inspirație Microgranturi

Vă prezentăm proiectele produse în prima ediție a programului, denumită Generator și dezvoltată în cadrul București 2021.

Aceste idei au un scop pur ilustrativ și nu trebuie considerate rețete perfecte pentru proiectele care vor fi sprijinite prin Programul de Microgranturi pentru proiecte comunitare.