Lansare de carte – Zugravii de Subţire, monahi şi mireni

ArCuB vă invită vineri, 22 martie 2013, la ora 18.30, la un eveniment editorial, lansarea cărţii Zugravii de Subţire, monahi şi mireni, de Olga Greceanu- care se va desfăşura la sediul din str. Batişte nr 14.

 

Sunt invitate personalităţi ale lumii culturale, politice şi artistice. Oaspete de seamă este Mitropolitul Olteniei ÎPS Irineu, care a sprijinit realizarea filmului documentar, favorizând accesul în toate bisericile şi mănăstirile din Oltenia.

 

Lucrarea de faţă pornită din manuscris, acum publicată întâia dată, este o surpriză prin conţinutul, modul de abordare şi mesajul ei. În urmă cu mai bine de cinci decenii Olga Greceanu ne atenţiona asupra pericolului de a pierde iremediabil această parte a istoriei noastre – arta din bisericile vechi.

 

În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul documentar realizat cu acestă ocazie – un eseu cu durata de 33  de minute, semnat de regizorul Nicolae Mărgineanu – care urmăreşte pictura zugravilor de subţire, din secolul 17 şi începutul secolului 19. Scenarist şi producător este Lili Lemnaru, cu o activitate de 40 ani în televiziune (TVR- emisiunea Universul Credinţei). Textul este lecturat de actriţa Maria Ploaie.

 

Vezi comunicatul de presă