Bucharest Jazz Festival 2017

În perioada 3-9 iulie 2017 are loc cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival, care aduce în capitală nume consacrate ale jazzului internațional, tinere talente, jurnaliști, teoreticieni, muzicieni și specialiști în jazz.

Festivalul, al cărui director artistic este, pentru al doilea an consecutiv, celebra interpretă de jazz Teodora Enache, va cuprinde cinci seri de concerte live, desfășurate în fiecare seară, între 5 și 9 iulie, în Piața George Enescu, și evenimente conexe, zilnic, între 3 și 9 iulie, la ARCUB.

Cele mai așteptate momente includ concertul muzicianului Stanley Jordan, nominalizat de patru ori la premiile Grammy, cu doi artiști de excepție ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei și Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuționist din lume. Ediția #6 prezintă colaborarea fără precedent dintre Branford Marsalis Quartet și Kurt Elling, deținători de premii Grammy, și concertul influentei percuționiste și compozitoare Marilyn Mazur, distinsă cu Jazzpar Prize. Nu în ultimul rând, ediția din acest an aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstrație de world music experimental în interpretarea percuționistului Joca Perpignan, din al cărui grup face parte pianistul Alon Yavnai, deținător a două premii Grammy.
Vezi programul festivalului: http://www.bucharestjazzfestival.ro/program

 

Anul acesta, Bucharest Jazz Festival lansează un nou program de promovare a tinerilor interpreți din jazzul românesc, intitulat New Jazz Voices.

Componentă a Bucharest Jazz Festival, New Jazz Works a fost demarat în 2015 la propunerea curatorului Lucian Ban din nevoia unui program care să sprijine și să stimuleze crearea de noi lucrări de jazz din România. După două ediții derulate cu succes, în care operele comisionate au fost prezentate pe scena Bucharest Jazz Festival, la propunerea artistei și actualului curator, Teodora Enache, ARCUB a identificat oportunitatea ca în 2017 programul să vină în sprijinul vocaliștilor, urmând ca în 2018 programul să se adreseze instrumentiștilor de jazz.

Detalii privind participarea: http://www.bucharestjazzfestival.ro/comisionarile-bjf/new-jazz voices

În premieră pentru publicul de jazz este și seria de live sessions și improvizații de jazz Gabroveni Jazz Club powered by Bucharest Jazz Festival, ce va avea loc la ARCUB între 4 și 9 iulie, după concertele din Piața George Enescu, când o parte din finaliștii competiției New Jazz Voices va susține un live session alături de formația condusă de Cătălin Milea.

Intrare liberă.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei  prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Parteneri oficiali: Banca Transilvania

 

BT_Logo_Vertical_Color_CMYK

 

Honda Trading România, Honda Civic

POWER_OF_DREAMS_4C

 

Cu sprijinul: Aqua Carpatica și Viticola

Parteneri media: UTV, Neptun TV, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Cărturești, Biz, DC News, Feeder.ro, Revista Zeppelin, iConcert.ro, Ziarul Metropolis, Inoras.ro, Urbankid.ro, 4 arte,ro, orasulm.eu, Brigada de Voluntari.

Mai multe informații în curând.

Site festival: Bucharest Jazz Festival

Pagină facebook: Bucharest Jazz Festival

Eveniment facebook: Bucharest Jazz Festival #6