Bucharest Jazz Festival 2017

bjf_2017_afis_general_v02 (1)

În perioada 3-9 iulie 2017 are loc cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival, care aduce în capitală nume consacrate ale jazzului internațional, tinere talente, jurnaliști, teoreticieni, muzicieni și specialiști în jazz.

Festivalul, al cărui director artistic este, pentru al doilea an consecutiv, celebra interpretă de jazz Teodora Enache, va cuprinde cinci seri de concerte live, desfășurate în fiecare seară, între 5 și 9 iulie, în Piața George Enescu, și evenimente conexe, zilnic, între 3 și 9 iulie, la ARCUB.

 

După doi ani în care platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival s-a concentrat pe susținerea compozitorilor români de jazz, prin concursul de compoziție New Jazz Works, lansat la inițiativa jazzmanului Lucian Ban, ediția 2017 introduce competiția New Jazz Voices, menită să descopere cele mai bune voci ale jazzului autohton. Spre deosebire de anii precedenți, competiția se va desfășura în timpul festivalului, iar câștigătorul/câștigătoarea va face parte din line-upul ediției din anul următor.

 

În premieră pentru publicul de jazz este și seria de live sessions și improvizații de jazz Gabroveni Jazz Club powered by Bucharest Jazz Festival, ce va avea loc la ARCUB între 4 și 9 iulie, după concertele din Piața George Enescu, când o parte din finaliștii competiției New Jazz Voices va susține un live session alături de formația condusă de Cătălin Milea.

 

Intrare liberă.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei  prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Mai multe informații în curând.

Site festival: Bucharest Jazz Festival

Pagină facebook: Bucharest Jazz Festival

Eveniment facebook: Bucharest Jazz Festival #6