BILETE ONLINE

ARCUB se alătură Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” cu unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru, ”Idolul și Ion Anapoda”

Împreună cu zeci de teatre și instituții culturale din toată țara, ARCUB se alătură celei de-a 17-a ediţii a programului UNITER Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” pentru a veni în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor. În cadrul campaniei, ARCUB a programat pe 31 martie unul dintre cele mai apreciate spectacole din cadrul stagiunii de teatru de la ARCUB, ”Idolul și Ion Anapoda” după G.M.Zamfirescu, regizat de Mariana Cămărășan și Toma Dănilă.

Publicul bucureștean va putea viziona comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda”sâmbătă, 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB. Cu un umor delicat, protagoniștii spectacolului Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas, îi vor purta pe toți cei prezenți într-o călătorie în timp și vor da viață unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai vremurilor de odinioară.

”Idolul și Ion Anapoda”, piesă publicată de George Mihail Zamfirescu în 1935, este adaptată de Mariana Cămărășan pentru spectatorul de azi, păstrând însă intactă atmosfera boemă a epocii interbelice. Ca oriunde și întotdeauna, poveștile de dragoste se desfășoară cu sufletul la gură pentru toți cei implicați. Iar în acest spectacol, iubirea este pretutindeni, fie că este vorba despre iubirea sinceră, dragostea interesată sau pasiunea fără urmă de speranță.

Protagoniștii spectacolului îi vor purta pe spectatori într-o călătorie în timp și vor da viață unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai vremurilor de odinioară.

Idolul și Ion Anapoda” este o producție dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viața – toate în amintirea unei doamne minunate care s-a îndrăgostit cândva de un bărbat prea tânăr, prea gentil, prea vorbăreț… un om total, dar total ANAPODA.

Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viață. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă și Istvan Teglas, Valter – un băiat tânăr și deștept.

Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter și Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfățata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr știe tot. Ea ghicește în cafea și zidurile casei sale au ochi și urechi. Este puternică precum un general de armată și fragilă ca un mărgăritărel.

Noi credem așa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de povești. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert și neiertător, când părem că am uitat de noi. Așa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, sa ne vedem cât de caraghioși și sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur și simplu., mărturisește regizorul Mariana Cămărășan.

Bilete disponibile pe www.arcub.ro și la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90.

Preț unic: 50 lei. Promoție bilete: 1+1 gratis, valabilă în limita locurilor disponibile.

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

 

IDOLUL ȘI ION ANAPODA, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan

Cu: Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas

Regia: Mariana Cămărășan și Toma Dănilă

Scenografia: Vladimir Turturica

Light-design-ul: Ștefan Vasilescu

Producător: ARCUB – Centrul de Cultural al Municipiului București și Asociația GOONG București. Proiect susținut de Raiffeisen Bank.

Durata spectacolului: 120 minute, cu pauză

 

IMPORTANT

Spectacolele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.

Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.

În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.

Pentru o bună desfășurare a spectacolelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.

Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor sunt interzise.

Articole recente