Un demers de excepţie din domeniul artelor plastice, inclus în agenda ArCuB, îl reprezintă Expoziţia de Pictură „Întâlnire cu Capodopere”, realizată de Galeria de Artă Grimberg.

Între 7 şi 10 decembrie, peste 100 de lucrări de o incontestabilă valoare artistică, purtând semnături ale unor artişti români celebri pe piaţa internaţională, sunt expuse în foaierul Sălii ArCuB.
Galeria de Artă şi Casa de Licitaţii Grimberg este una dintre cele mai noi instituţii de profil din Bucureşti, deschisă în toamna anului 2013.

În intenţia de a lărgi orizonturile publicului – în special pe cele ale tinerei generaţii – evenimentul oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor, prilejuind o întâlnire rară cu lucrări originale deosebit de valoroase. În premieră, iubitorii de frumos pot admira creaţii semnate de unii dintre cei mai importanţi şi bine cotaţi artişti autohtoni: Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Ion Ţuculescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Gheorghe Pătraşcu şi mulţi alţii.

Expoziţia prilejuiește şi lansarea primului Catalog al Galeriei, un album de colecţie, de o calitate grafică şi editorială corespunzătoare valoroşilor autori prezentaţi.

„Întâlnirea cu capodoperele“ se va încheia cu Licitaţia Casei Grimberg.